maanantaina, lokakuuta 17, 2016

Konmarittaa blogiaan

Niin että jos edes kerran vuodessa saisi aikaiseksi yhden blogitekstin? Ja samalla vähän konmarittaisi vanhaa armasta, nuhjaantunutta blogiaan. Siivoaisi linkit, freesaisi värejä, oikoisi vinksin vonksin vanuneet kuvat ja ryhdistäisi sotkuista html-koodia. Kun täällä käy vielä silloin tällöin kyläilijöitäkin.

Vilkaisin blogini historiaa ja laitoin merkille, että ensimmäisen tekstin olen kirjoittanut Raapimapölkkyyn 25.8.2005. Silloin kuvana oli aidan päällä lumisessa maisemassa kävelevä kissa. Alkoi tehdä kummasti mieli puhallella hämähäkinseittejä ja pölykerroksia tekstien päältä :)

Raapimapölkyn ulkonäkö on pysynyt muuttumattomana melkein kymmenen vuotta. Vuorilta lumivyöryn lailla ryntäävä lumileopardi on ollut minulle kauan mieluisa mielenmaisema, mutta ei omani. Minulla oli runsaasti aikaa ja energiaa paneutua blogin ulkonäkösäätöihin viimeksi silloin, kun muutin Jänismiehen kanssa jenkkilään 2007. Silloin olikin yllin kyllin aikaa paneutua ihan mihin vaan: valokuvaamiseen, musiikin kuunteluun, antikvariaattien koluamiseen, joogaamiseen, luonnon tutkimiseen ja asioiden pohdiskeluun kirjoittamalla. Nykyään energiaa tuntuisi olevan vähemmän ja aika rientää kirotun paljon nopeammin. Olen myös vanhemmiten hidastunut ja höllännyt elämän kaasujalkaa. Paitsi, että parhaillan on eräs vanha unelma toteuttamisen alla ja mukavuusalueelle laiskistuneet aivoni pörräävät uusista haasteista virkistyneenä ylikierroksilla.

Teki mieli uudistaa sivuja, joten etsin ottamani kuvan grenoblelaisesta jääkimpaleesta, jonka päälle pistin mustan kissan siluetin istumaan. Ripottelin turkille hiukan tähtipölyä ja kissansilmäsumun värihäivähdyksiä. Tuiskuttelin maisemaan lumisadetta ja lisäsin netistä löytyneet raamit, joita oli lupa uudelleenkäyttää ja muokata. Sain kuvassa säilymään Raapimapölkyn seikkailunraikkaan tunnelman, toivottavasti sama säilyy teksteissänikin, jos vielä saan niitä aikaiseksi.