perjantaina, tammikuuta 06, 2006

I´m afraid of americans

Tämä on poliittinen aihe, johon olen totaalisen uupunut, vaikka se hampaan kolossa jatkuvasti jäytääkin. Minun ei pitäisi seurata uutisia tai katsoa dokumentteja. Minun ei pitäisi katsella edes David Bowien ironista musiikkivideota I´m afraid of Americans. Minun pitäisi mennä istumaan pimeään komeroon kynttilän, huovan ja muumipeikkokirjojen kanssa, sillä muuten minussa alkaa palaa viha vähän liian sinisellä liekillä.

Huonojen uutisten myötä asenteeni amerikkalaisia kohtaan muuttuvat vähä kerrassaan yhtä vainoharhaiseksi kuin Bowien videossa. Kun näen jossain amerikan lipun, ajattelen välittömästi nuotiota tai takapuolen pyyhkimistä. Vaikka ei pitäisikään vihata kansaa ja tavallisia ihmisiä, vaan johtajia. Niitä hirviöitä jotka hallitsevat valheilla, pitävät yllä kansansa tyhmyyttä ja tietämättömyyttä pysyäkseen vallassa ja murskaavat ne jotka uskaltavat ajatella ja avata suunsa vastalauseeseen.

Lamaannuttavaa, suorastaan kuvottavaa on elää maailmassa, jossa ei ole enää mikään skandaali ja vakavan selvityksen paikka, jos amerikan (pieni kirjain ei ole kirjoitusvirhe) presidentti osoittautuu odotusten mukaisesti pelkäksi tyhjäkatseiseksi paskanpuhujaksi, valehtelijaksi ja murhanhimoiseksi psykopaatiksi.

Joskus vuosituhannen alussa kyseisen viran haltijalle oli erittäin paha vikatikki pelkästään se, että hän erehtyi uittamaan mulkkuaan ja vähän muutakin väärässä reiässä. Hän joutui jopa siitä oikeuden eteen. Vaikka kukaan ei edes kuollut saati vahingoittunut.

Nykyinen amerikan presidentti ja hänen langoistaan vetelevät kumppaninsa saavat olla tyhmiä kuin saappaat, tapattaa massoittain ihmisiä, varastaa luonnonvaroja muilta, kertoa yhtenä päivänä yhtä ja toisena täysin päinvastaista, eikä kukaan voi sitä estää tai kysellä vastuun perään. Amerikkalaiset saavat vapaasti käydä sotaa vain siksi, että tahtovat nyysiä arabien öljyt ja hyödyntää johonkin ne helvetilliset määrät aseita, joita maan aseteollisuus on valjastettu tuottamaan. Sodan tuhot ja jälleenrakentaminen jätetään tietenkin muiden huoleksi. Freedom my ass...

No, mitäpä tässä muuta voi pieni ihminen tehdä, kuin jatkaa sinnikkäästi bushia tukeneiden amerikkalaisten tuotemerkkien ja vähän muidenkin huonoon käytökseen syyllistyyneiden brandien boikotointia ja laulella surumielisesti "I´m afraid of americans, I´m afraid of the world." Kannattaa käydä katsomassa Bowien hektinen kujanjuoksu sivuilta nimeltä YouTube. Sieltä löytyy varmasti jotain valoisampaakin katseltavaa, sillä osoite on musiikkivideoiden, vanhojen ja uusien iso arkisto.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se on amerikkalaisissa elokuvissakin (tark. Hollywood). Sen parempi mitä enemmän ruumiita, Mutta luonteva seksi poistetaan kiireesti.