torstaina, tammikuuta 04, 2007

Anna Ahmatova

Hiiri etsiskeli pimeässä komerossa syötävää ja putosi viinikannuun. Se ui ja ui, mutta ei päässyt pois. Hengenlähtö näytti jo selvältä ja päähän nouseva viini sai hiiren melkein luovuttamaan.

Silloin sattui vatsansa täyteen syönyt kissa kulkemaan ohi, ja hiiri rukoili kissaa apuun. Kissa sanoi, ettei hiirestä ollut hänelle mitään hyötyä, kun vatsa oli jo liiankin täysi. Silloin hiiri lupasi, että jos kissa pelastaa hänet, hän ei lähde karkuun. Kissa voi sitten syödä hänet myöhemmin, kun vatsassa on taas tilaa. Kissa miettii hetken ja pelasti sitten hiiren. Hiiri livahti saman tien koloonsa ja ilkkui sieltä kissalle, että kuka käski uskoa humalaisen puheisiin.

Kului jonkin aikaa, ja hiiri kuuli kolon ulkopuolelta äkäistä koiran haukkumista. Se ajatteli vahingoniloisena, että nyt se kissanrontti saa koiralta kyytiä, täytyypä mennä huvikseen katsomaan.


Mutta nurkan takana odottelikin kissa, joka nappasi hiiren kynsiinsä. Se alkoi syödä hiirtä ja kehräsi tyytyväisenä: - On siitä vaan arvaamattoman paljon hyötyä, kun osaa puhua vieraita kieliä.

Ei kommentteja: