torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Kissa joka sai lähestymiskiellon

Täällä oikeusjuttujen luvatussa maassa on onnistuttu läimäisemään lähestymiskielto kissalle maaliskuussa 2006!

Moiseen kyseenalaiseen kuuluisuuteen on päässyt Connecticutilainen kollikissa nimeltä Lewis. Tämä mustavalkoinen, pitkäkarvainen ja jokaiselta tassultaan kuusivarpainen sekä pitkäkyntinen kissaherra aiheutti kauhua hyökkäilemällä raivokkaasti naapuruston ihmisten kimppuun Fairfieldin Sunset Circle -nimisellä alueella. Verisiä naarmuja ja puremajälkiä uhreihinsa silponut pikku peto ansaitsi itselleen lempinimen Sunset Circlen terroristi.

Kun Lewis oli käynyt kynsin ja hampain useammankin alueen asukkaan kimppuun, eräs uhreista teki kissasta valituksen poliisille. Poliisilaitoksen eläinvastaava rapsaisi kissalle lähestymis- ja ulkonaliikkumiskiellon. Ulkonaliikkumiskieltoon tosin luvattiin lievennystä, jos omistaja syöttäisi hurjapäälle Prozacia.

Omistaja lopetti Prozacin syöttämisen lemmikilleen pian, sillä katsoi sen aiheuttavan kissalle pahoja sivuoireita. Tämän jälkeen Lewis karkasi jälleen kerran ulos ja kävi ilmaisemassa mielipiteensä oikeuksiensa polkemisesta teroittamalla kynsiään jälleen yhteen naapuriin. Omistaja pidätettiin ja eräs uhreista nosti häntä vastaan oikeusjutun.

Lewisin päätä vaadittiin pölkylle ja omistaja luvattiin vapauttaa syytteistä sekä seurauksista, vain mikäli hän suostuisi lopetuttamaan kissansa. Omistaja kieltäytyi jyrkästi ja sanoi mieluummin vaikka muuttavansa muualle kuin luopuvansa rakkaasta kissastaan. Omistaja epäili, että Lewis oli vain puolustanut itseään, sillä sitä oli kiusattu mm. heittelemällä sitä kananmunilla.

Lewisin tarina päätyi mediaan ja levisi uutisena ympäri maailmaa. Ihmiset ottivat kantaa Lewisin hengen säilymisen puolesta ja jopa painattivat "Save Lewis" -paitoja myyntiin oikeuskulujen kattamiseksi. Uhrit olivat raivoissaan siitä, että heidän traumaattiset kokemuksensa asetettiin humoristisen valoon ja vaativat kissan tappamista. (Sanonpahan vaan heidän videolla esitellyistä vammoistaan, että kissaihmisenä lienen saanut vastaavanlaisia vekkejä nahkaani sadoittain, enkä ole siihen vielä kuollut.) Kaikesta huolimatta Lewis sai pitää henkensä, mutta tuomittiin elinikäiseen kotiarestiin.

Samaa käytäntöähän voisi muuten vallan mainiosti soveltaa myös sellaisiin ihmisiin, jotka eivät ota lähestymiskieltoa vakavasti!

Lewisistä kirjoitettuja lukuisia uutisia on kerätty linkeiksi Wikipediaan.
Tästä suloisesta monsterista löytyy myös lyhyt videoklippi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vakavaa asiaa - mahtaa olla hurja kissikaveri! ;D