keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Kalmajooga


Tuli eilen kokeiltua varsinaista hot-joogan vastakohtaa.

Luulin menneeni hikiselle Forrest-jooga -tunnille, mutta siellä olikin tuuraamassa ei-suursuosikkeihini lukeutuva, syvään rauhoittumiseen tähtäävän joogan vetäjä. Tunnin alussa hän piti pitkän esitelmän siitä, miten reuhtomiselle toki on oma paikkansa, mutta myös syvä relaksaatio on ihmiselle tarpeellista. En ollut kauhean otettu, sillä relaan jo kyllä ihan tarpeeksi kotona ja tulen hakemaan joogasta nimen omaan rääkkiä ja lihasten kurmuutusta.

No sitten teimme hyyyyvin hitaita ja rauhallisia liikkeitä seuraavat puolitoista tuntia. Ei siinä itsessään mitään, kyllä se ihan hyvää tekikin viulunkielisille hamstringeille. Mutta luokan tuuletus posotti täysillä ja minulle ainakin tuli ihan helvatin kylmä, vaikka oli pitkähihainen paita päällä. Kun sitten makasimme loppurentoutuksessa ainakin sen kymmenen minuuttia, alkoivat varpaat sinertää ja tulla aika tuonpuoleinen olo.

Luokasta lähti ulos hilelihalla olevaa kalpeaa väkeä, joka valitti surkeasti mennessään "I´m freezing"

Tämän jälkeen menin vielä kolmeksi tunniksi yliopiston atk-luokkaan skannaamaan töitäni. Luokassa huusi täysillä arktisen viiman aiheuttava tuuletin, jonka kytkimessä luki ankarasti "Älä koske tähän!" Kun sitten skannaamisen jälkeen käveli vielä yöllä kotiin yli kymmenen asteen pakkasessa, alkoi sielun syrjässä olla jo muutamakin kuurankukkanen.

Ja minä kun erehdyin luulemaan, että oli jo kevät. Olen ihan samaa mieltä Elma-tädin kanssa siitä, että kylmä on hyvin tehokas etä- ja lähilamautin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joogassa kuuluu tulla kuuma, että lihakset venyisivät paremmin.

Ei tuollainen peli vetele.

TA-MIIT kirjoitti...

No ei niin vetele!

Siksi en koskaan vaivaudukaan noihin relajoogiin, kun ei siellä edes pääse vauhtiin, vaan nukahtaa melkein. Ymmärrän kyllä, että ne voivat sopia hyvinkin stressaajille ja semmoisille, mutta minulla ei ole stressiä. Minkäänlaista.

Jos huomenna on vielä sama tuuraaja vetämässä, jätän väliin ja menen yläkerran puntille juoksemaan samalla vaivalla.