sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Boiling RiverEhkä eksoottisin koskaan fyysisesti kokeilemani luonnonilmiö ja samalla paras luonnonmukainen saunan korvike on Yellowstonen Mammoth Hot Springsin kylässä sijaitseva Boiling River - joki, jossa voit keittää itsesi pehmeäksi spagetiksi.

Ekologisesti herkässä Yellowstonessahan on muuten kiellettyä lutrata missään vesistöissä, jotka ovat kosketuksissa vulkaanisten ilmiöiden kanssa, mutta Boiling River, Firehole, Ferris Fork ja Dununda Falls ovat poikkuksia säännöstä.

Boiling riverin uimapaikka syntyy, kun hyytävän kylmä Gardiner-joki ja sen rantapenkereen yli ryöppyävä kiehuvan kuuma maanalainen virta sekoittuvat toisiinsa. Gardinerissa on kyseisessä kohtaa luonnonkivillä padottu pitkä allas, jossa lämpötilat vaihtelevat lähteenkylmästä polttavaan.

Olen käynyt tuossa uimapaikkojen taivaassa kolme kertaa. Kahdesti Jänimiehen kanssa, ensimmäisenä Amerikankesänä retkeillessäni ja nyt tänä kesänä kahta henkeä isommalla porukalla. Kertakaikkiaan rakastan sitä!

Joessa lilluminen on hedonistinen päätös pitkälle patikkapäivälle ja hellii kipeytyneet lihakset pullataikinanpehmeiksi. Seurueemme kaksi noviisia tosin polttivat itsensä auringossa kielloistani huolimatta ja kuuma vesi aiheutti heille irvistyksistä päätellen aika tukalat oltavat.

Boiling River on erittäin suosittu ja ihmiset suorastaan kilpailevat joen autuaimmista paikoista. Viimeksi onnistuin pääsemään löhöilemään jumalaiseen kuumaan kohtaan, enkä itsekkäästi luovuttanut sitä kellekään, kanssakylpijöiden malttamattomista, sydämistyneistä ja kateellisista mulkaisuista huolimatta, ennen kuin olotilani alkoi ylikypsyyden takia siirtyä twilight zonelle.

Joelle kannattaa suunnata hyvin aikaisin, jopa ennen auringonnousua aamulla tai jo illan hämärtyessä, jos haluaa välttää tungeksivia turistilaumoja ja kirkuvia kakaroita. Talvella elämys voisi olla aika vinha. Auringon laskiessa lisämausteena voi myös nähdä joen yllä hyönteisiä metsästävien lepakoiden lauman.

BOILING RIVER in soak net


Ei kommentteja: