maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Laiska liha liikkeelle

Tekipäs hyvää käydä legendaarisissa vuoden ensimmäisissä vedetyissä treeneissä. Ne ovat tunnetusti The Tappotreenit, mutta tämänkertaiset eivät olleetkaan kovin kauheat. Aloitettiin 250: llä potkulla, jatkettiin vanhan tekniikan kertaamisella ja sitten siirryttiin omiin vyötekniikoihin. Lopuksi vatsaa, selkää ja hauista kuritettiin lihasliikkeillä. Soutuliikkeissä kävi jo vähän polttelemaan suloisesti. Hiki valui niin, että lirinä kävi. Siitäs saatte kurjat suklaat, sulakaa helvetin tulessa!

Suklaan ja kaiken muun hyvän mussuttamisen jälkeen on päästävä kunnolla liikkumaan tai möhööntyy tyystin. Varsinkin kun on vielä viikko aikaa töiden alkuun ja voi valvoa yöt ja nukkua päivät kuin pieni lepakko. Alustin treenejä möyrimällä pihalla lumessa ja tehden lumipatsasta. Portailla istuvat kissat tuijottivat outoja touhujani viikset vinossa. Sitten juosta kelkutin nuoskassa salille. Eilen jaksoin juosta vapaatreenien jälkeen koko matkan kotiin ja siitä tuli oikein hyvä mieli. Kunnon on noustava, vyökoe lähestyy.

Yllätin itseni, sain treeneissä itseäni varmasti ainakin neljäkymmentä kiloa painavamman miehen heitettyä lonkkaheitolla monta kertaa. Eikä edes pahaa tehnyt. Ensin kyllä katsoin parin valinnan jälkeen kulmakarvat hiusrajassa, että nyt taisi tulla liian iso kokoero tähän tekniikkaan, että sen tekeminen olisi enää turvallista. Onneksi lonkkaheitto on yksi bravuurejani. Yliheitto samaisen parin kanssa olisi ollut jo huomattavasti vaikeampaa. Ja kylläpäs vaan iso ukko lensi ja mätkähti tatamiin kiap-huudon saattelemana. Hassua, että tuo huuto tulee kovissa ponnistuksissa melkein istestään, vaikkei sen käyttöä meillä juuri opetella. Kun joudun hyppäämään esim. itselleni vaikean toksulin, huutoon tulee yleensä melkoisesti volyymia ja se muistuttaa enemmän raivostuneen eläimen murahdusta. Siis ainakin vähintään raivostuneen oravan kirahdusta sen jälkeen kun jäinen käpy on pudonnut varpaalle :)

Ah, pistin uuniin lohen paistumaan ja perunat kiehumaan. Lisäksi ajattelin nautiskella ruisleipää, savulohta, sienisalaattia ja piimää. Taivaallista! Ajattelin uudenvuodenlupauksena jättää taas lihan pois ruokavaliosta. Kalaa laitan sitäkin enemmän, treenaaminen kun ei oikein suju pelkillä vihanneksilla.

Suklaaseen sen sijaan en ihan heti taida koskea pitkällä tikullakaan.

Ei kommentteja: