torstaina, helmikuuta 19, 2009

Tehokkuusajattelu

Minun on vaikea muotoilla näytölle sen valkohehkuisen raivon määrää, jonka käsite "tehokkuusajattelu" minussa herättää, koska bloggeri ei tue räjähtäviä, kirveen kanssa juoksevia tai sujuvasti konekivääriä käsitteleviä emoticoneita. Onko emoticoneille muuten jo suomenkielistä käännöstä? Hymiö ei oikein istu negatiivissävytteisiin tunteisiin, joten olisiko se sitten kenties irviö?

Tehokkuusajattelu on synonyymi sille, että tehdään asiat mahdollisimman halvalla ja nopeasti niin päin helvettiä kuin vain ikinä pystytään ja koitetaan lopuksi pieraista tulosta tyhjästä. Sitten lopulta nöyrrytään fysiikan lakien edessä ja korjautetaan vahinkoja sekä siivotaan maton alle lakaistuja roskia piiitkään ja kalliisti. Ja kaikki kärsivät, niin laatu kuin ihmiset.

Luin Iltalehdestä jutun, jossa SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen kertoo, että talonmiesjärjestelmä on ajettu alas tehokkuusajattelun vuoksi. Tämän seurauksena kiinteistöt menevät entistä nopeammin tärviölle, kun ei ole talkkaria huomaamassa ja korjaamassa pikkuvahinkoja, heti kun niitä ilmaantuu.

Voi nyt perkeleen perkele, että joillakin tästäkin asiasta päättäneillä tahvoilla on taas ollut ne ainoatkin aivosolut narikassa.

Kun kuulen jonkun lässyttävän tehokkuusajattelusta tai tehostamisesta, niin minun tekee aina poikkeuksetta mieli etsiä jotain isoa ja epäsymmetristä (mutta tehokasta!), jonka voisin tunkea tehokkuusajattelijalle poikittain sinne minne päivä ei paista.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Näytät erittäin kauniilta ja terveeltä, etenkin ylemmässä kuvassa. Hyvä suunta sinulla siis!"

Näin kommentoit syömishäiriöstä irti pyristelevän ja siinä hyvin onnistuneen tytön blogiin (http://true-fit.blogspot.com/) Sinun kannattaisi lukea blogin kirjoittajan teksti ajatuksella ennen kommentointia. Miltä luulet hänestä tuntuvan, kun kehut AIEMMIN otettua kuvaa erityisen kauniiksi? Heidi kertoo tuossa kuvassa olevansa n. 10 kg hoikempi kuin nyt ja olon olleen tuolloin erittäin jaksamaton.

Kommentoijien teksti toki aina pitäisi lukea suodattimen kanssa eikä pitää totuutena kommenttien kirjoittajien sanoja. Valitettavasti esim. syömishäiriöisen mieli saattaa olla hyvinkin herkkä tuon kaltaiselle kommentoinnille.

Anteeksi paasaus, mutta harmittaa niin kovasti että ihmiset voivat ajattelemattomuudellaan vahingoittaa toista, pahastikin.

TA-MIIT kirjoitti...

Kiitos vaan anonyymille tuohtuneesta läksytyksestä, mutta puolustaudun sanomalla että kyseessä on valitettava ajatusvirhe, jonka kävin poistamassa. Toivottavasti selitys ei sentään aiheuta jotain uusia väärinkäsityksiä. Voin toki senkin poistaa, jos siinä on vielä jotain negatiivista tulkinnan varaa.

Tiedoksi vaan, että olen äärimmäisen kipakka syömishäiriöiden ja kauneusfasismin aiheuttamien ongelmien vastustaja.

Minusta ihmisiä huijataan ja vedätetään koko ajan sairailla mainosvalheilla, luulottelemalla heille, että he eivät voi koskaan olla tarpeeksi kauniita. Liian monta tyttöä ajautuu näiden valheiden takia syömishäiriöiden moolokinkitaan ja sitten monet heistä houkuttelevat ymmärtämättömyyttään vielä kavereitaankin. Tämä aiheuttaa minussa sellaista raivoa, että tietäisitpä vaan...

Tavoitteenani oli vain sanoa kommentoitavalleni, että hän näyttää kauniilta ja terveeltä ihmiseltä ja on TODELLA hienoa, että hän on löytänyt terveen elämän polun. Oliko tämä nyt tarpeeksi ymmärrettävästi muotoiltu? Piste.

Anonyymi kirjoitti...

En tarkoittanut kommentillani "läksyttää", mutta se taitaa kyllä tosiaan olla melko kipakasti muotoiltu.. Anteeksi.

Arvelinkin että sinulle on sattunut jonkin näköinen ajatus-/kirjoitusvirhe, toivoin vain että korjaisit väärinkäsityksen Heidille. Tarkoitukseni ei siis mitenkään ollut sinua syyllistää, samoilla mielinhän tässä liikkeellä ollaan. Ja täytyy vielä korjata, että en missään vaiheessa luullut sinun kommentillasi kannustavan syömishäiriöön ja ymmärrän kommenttisi olleen inhimillinen ajatusvirhe. Tuohtuneena kirjoitettu kommenttini johtuu vain siitä turhautumisesta ja raivosta, jonka nämä sairaudet saavat minussa(kin) aikaan.

Voin täysin yhtyä mielipiteisiisi syömishäiriöistä, ne nostavat minullakin voimakkaat tunteet pintaan. Olen itsekin kärsinyt syömisongelmista ja anoreksia vei hengen lähiomaiseltani. Vihan määrää näitä sairauksia kohtaan en voi sanoin kuvata, joten ymmärrän sinunkin raivosi..

Hyvä että värinkäsitykset saatiin korjattua.

TA-MIIT kirjoitti...

Miulle oli kyllä kouraisevan kauhun paikka ajatella että olisin kommentoinut vahingossakaan syömishäiriömyönteisesti.

Olen raivonnut monestikin syömishäiriömyönteisistä bloginpitäjistä, jotka vakuuttelevat toisille saman mielisille, että anoreksia on ihaninta ja upeinta mitä voi kuvitella elämässään saavuttavansa. Nuo blogit ovat mielestäni suoraan verrannollisia itsemurhaan tai huumeiden käyttöön houkutteleviin sivustoihin ja niiden pitäjät herättävät minussa todella negatiivisia tunteita, vaikka koetan muistaa että sairaushan se siinä heidän suullaan puhuu.

Sama juttu myös näiden mainosten kanssa, joissa nuorille suunnataan kuvastoa, jossa jo itsessään ihan täydellisen kauniista naisista on vielä leikattu photoshopilla aimo kimpaleet pois vyötäröltä. -Tuollaisten mainosten tekijät pitäisi... (sensuroitu).

Mainosten aivopesukuvastohan ei tähtää siihen, että ihmiset oppisivat elämään terveesti ja olemaan tyytyväisiä itseensä, vaan siihen että aina voi keksiä uusia tyytymättömyyden aiheita, jotka varmistavat sen että ihmiset pysyvät ostokoukussa.

Psykologisesti ottaen ulkonäköfasismi on äärettömän tehokas naisten alistamisen keino, jolla houkutellaan naiset pois paljon tärkeämpien asioiden, kuten terveyden, rohkeuden, vahvuuden ja elämänilon ääreltä.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa!

Mut. Meijä kerrostalokompleksis o talommiäs.

See ei kylläkä olsse ruuvari taskus kulkeva symppis pikkaraine ketä pane kakarat kurisse ja juaruile vanhemmitte kans. Tämä istu raktorkopis taik ulvotta lehtipuhallint taik muute vaa ympäristöhäiriöitte kuulokkeet nupisas. Nii et, ehkei kannat iha kauhiast perässes huurel... ;-)

TA-MIIT kirjoitti...

Aa-ha, teillä on tuommoinen tapaus. Lienee sukua Yo-kylän talkkareille, joilla oli tapana pistää hirveä työmellakka pystyyn aikaiseen aamulla noin puoleksi tunniksi, jolloin kaikki myöhään kukkuneet opiskelijat olivat tietysti vielä nukkumassa. Sen jälkeen, kun oli puoli tuntia ajettu rallia huoltoautoilla, ulvotettu poraa/lehtipuhallinta/mitä nyt milloinkin sattui, niin saattoi lähteä hyvällä omatunnolla aamukaffelle.

Tuon kiinteistöjen katastrofaalisen tilanteen näin käytännössä kun erääseen, vain muutamia vuosia sitten valmistuneeseen erittäin kalliiseen rakennukseen oli ehtinyt tulla melkoiset kosteusvauriot kun talo vuoti vettä sisään jostakin ja kukaan ei huomannut ajoissa.