tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Miksi naiset ovat kissojen kaltaisia

Löysin pohdintaani naisten ja kissojen salaperäisestä yhteydestä lisättäväksi mielenkiintoisen meksikolaisen kansansadun. Sen on kääntänyt espanjasta englanniksi Riley Aiken ja olettaisin sen löytyvän kirjasta nimeltä Mexican folktales from the borderland. Itse olen tulostanut sen aikanaan talteen The Feline Spiritual Companyn sivuilta, jotka ovat sittemmin kadonneet verkosta. Sivuja voi tosin käydä vilkaisemassa halutessaan Backwebin avulla.


MIKSI NAISET OVAT KISSOJEN KALTAISIA?

Kaikkihan tietävät, että Jumalalla oli aikomus tehdä Eeva Aatamin kylkiluusta. Niinpä Jumala oli asettanut meidän kaikkien esi-isän, Aatamin leikkauspöydälleen ja poistanut yhden luun hänen kyljestään. Jumala laittoi kylkiluun pöydälle ja meni sitten pesemään käsiään. Jumalan huomaamatta nälkiintynyt villikissa hiipi oven raosta sisälle huoneeseen.

Kerrottakoon että silloin, luomisen ensimmäisinä päivinä, kissalla oli valtavan pitkä häntä. Kissa tuli Jumalan työhuoneeseen etsimään ruokaa. Jumala oli nimittäin liian kiireinen ihmistä työstäessään, eikä ollut muistanut luoda ollenkaan ruokaa jo luomilleen eläimille.

Jumalan kääntäessä selkänsä, kissa huomasi pöydällä lojuvan luun. Se loikkasi pöydälle, nappasi luun ja ryntäsi ulko-ovesta pakoon. Se siitä naisen valmiiksi tekemisestä sitten! Jumala lähti ajamaan kissaa takaa. Kun kissa huomasi Jumalan saavuttavan sitä, se yritti kiivetä puuhun, mutta Jumala onnistui nappaamaan sen hännästä kiinni. Kissan vauhti oli niin kova, että sen häntä katkesi puoliksi ja jäi Jumalan käteen.

Kissa kiipesi korkealle puun latvaan ja alkoi siellä järsiä ahneesti Aatamin kylkiluuta. Jumala ei osannut kiivetä perässä ja tajusi että luu oli mennyttä kalua. Jumala oli kuitenkin viisas sekä kaiken nähnyt olento ja hänellä oli erityisen hieno huumorintaju. Hän vilkaisi vielä kerran luuta ahmivaa kissaa ja sitten kissan hännänpätkää, jota piti kädessään. Hän hymyili ilkikurisesti, kohautti olkapäitään ja sanoi "Luulenpa, että kissan häntä kelpaa ihan hyvin naisen raaka-aineeksi."

Ja tämän takia, hyvät lukijat, naiset ovat niin kissojen kaltaisia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

*Käkätystä* Aiiiiiika hyvä, itse asiassa ihan mahdottoman hyvä selitys! Kopsaan tuon ylös seinätauluksi duuniin....

TA-MIIT kirjoitti...

Ehkäpä paras naisen luomiskertomus, mitä olen koskaan nähnyt! :)

Anonyymi kirjoitti...

Nainen on kuin kissa - kehrää sille joka silittää... (Ja sähähtää sille, joka kaltoin kohtelee).