lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Mää rakastusin yhteen karvaseen tyyppiin

Unohdin tyystin kertoa, että tuossa pari viikkoa sitten minä ihastuin ja rakastuin yhteen tosi karvaiseen kaveriin.

Kävimme Jänismiehen kanssa tiirailemassa Cornellin Insectapalooza-tapahtumaa ja meikäläisen kantilta etenkin suunnattoman kiinnostavaa hämähäkkinäyttelyä. Terraarioissa oli esillä toinen toistaan kiehtovampia spaidereita, kiiltävänmustista pienistä mustista leskistä jättimäisiin karvaturreihin.

Yksi tarantuloista vei kerta kaikkiaan sydämeni. Olisin voinut jäädä sen purkin ääreen ihastelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Kyseessä oli Antilles Pink Toe Tarantula, joka on kuulema yksi kauneimpia lemmikkinä pidettäviä hämähäkkilajikkeita.

Tällä pinkkivamppuhämärillä oli aivan ihana pinkkiin ja violettiin vivahtava turkki sekä hehkuvanpunainen parta(?) suun(?) ympärillä. Lisäksi sillä oli suunnattoman suloiset töppöset, varpaat tai tassut. Miten niitä nyt voisi parhaiten nimetä. Tassut olivat pohjistaan helmiäisenharmaat, sileät, pehmoiset näköiset ja siis aivan todella, todella hellyttävät. Pienenä pinkkivamput ovat kuulema metallinsinisiä, kunnes niiden turkki alkaa saada purppuraisempia sävyjä.

Kuvasin pinkkivamppua haltioituneena ja pörräsin sen purkin vieressä pitkään, kunnes eräs henkilökuntaan kuuluva nuori mies huomasi palavan intoni ja tuli avaamaan purkin kannen. Selvästi katsoakseen kuinka reagoin muuttuneeseen tilanteeseen ja irti olevaan isoon, vilkkaasti liikkuvaan hämäriin. No, meikäläinenhän oli tietenkin kameran kanssa melkein nenä purkissa sen jälkeen. Minun olisi aivan tajuttomasti tehnyt mieli kokeilla, miltä hämähäkin tassut olisivat tuntuneet, jos sen olisi ottanut kädelle kävelemään. Koska tiesin, että useimmat hämähäkit eivät pidä käsittelemisestä ja niiden hermostuessa on tietenkin iso riski, että ne hyppäävät käsistä ja ehkä loukkaavat itsensä, nielaisin itsekkäät toiveeni enkä edes pyytänyt. Tarantulan puremaahan sen sijaan on turha pelätä, sillä se vastaa muistaakseni muutamaa ampiaisenpistoa ja aiheuttaa vain pientä paikallista kirvelyä.

Pinkkivamppu oli kauneimpia otuksia, joita olen koskaan nähnyt. Koska kuitenkin tiedostan, että se, kun liittää hämähäkkeihin mitään inhimillisiä söpöys, hellyttävyys tai muita lutuisia määreitä, - on pelkkää ihmisen vaaleanpunaista mielikuvitusta, en todennäköisesti edes harkitse koskaan ottavani moista lemmikiksi. Tosin uskon vilpittömästi, että hämähäkki tuskin kaipaa kiihkeästi mitään vapautta ja luonnontilaa, vaan voi elellä ihan tyytyväisenä hyvin hoidetussa terraariossakin.

7 kommenttia:

TA-MIIT kirjoitti...

Hmm. Jänismies ehdotti, että voisimme laittaa Mörkö-kissalle vyötärön kohdalle neljä karvaista tekojalkaa, niin menisi kuulema ihan tuosta hämäristä.

Ana kirjoitti...

Okei, musta karvaiset miehet ja karvaiset kissat on ihan ok, tosi loistavia. Mutta karvainen kahdeksanjalkainen-mikään tai varsinkaan hämäri... n+o = NO.

Jänismiehen ehdotuksessa on vissi järki.

TA-MIIT kirjoitti...

Niin, Jänismies myös harkitsi semmoisen asiakirjan laatimista, jossa allekirjoitan, että en ole ikänä tuomassa meidän talouteen asumaan tuommoisia. Höh, ain kaik kiva kielletään. :(

Anonyymi kirjoitti...

Matelijat,kalat ja hyönteiset ovat värimaailmaltaan omaa luokkaansa meihin nisäkkäisiin verrattuna.Akvaariokaloja katsellessa herää himo sukeltamiseen.Kaloissa on järjetön määrä värisävyjä joita haluasi ihailla luonnollisessa ympäristössä.
Nautin myös keräilijöiden järjestämistä hyönteisnäyttelyistä.Perhosten komeus on näyttävää.Tuhohyönteisten kuorien sinisen ja vihreän sävyt ovat yllättävän moninaisia.
Loppukesän kuivuuden polttamat Välimeren alueen vuoret kätkivät laajan ja monivärisen lisko kannan.Näistä yöhiippareista sain valokuviakin.

Anonyymi kirjoitti...

Iuuuu.. :D Kannatan Jänismiehen ehdotusta. =) Terkkuja muuten kavereilta, oltiin K&M:n kanssa la-iltana A:n luona istumassa iltaa. Upea on A:n uusi kämppä! (Toiv. saat selvän keistä puhun, en tässä viitsi enempää henkilöidä...)Katsottiin A:n matkakuvia (niitä joissa T:lla on housut jalassa). Oli kiva nähdä teitä taas kuvissa!

TA-MIIT kirjoitti...

Mut kun se oli niin söpö ja pörröinen...

Mitä? Oliko T:sta muka sellaisiakin kuvia, joissa sillä OLI housut jalassa? :D Heh, heh...

Täytyy pyytää jotakuta toimittamaan meille kuvia A:n kämpästä, kun tupareihin ei taideta päästä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana hämis!!! Käys kattoos Pahan Vaatturin hämppejä, löytyy mun lokin sivupalkista - siälä on kans aika komeita ;D