keskiviikkona, huhtikuuta 30, 2008

Puuprinsessat
Viime keväänä en ollut täällä tarpeeksi aikaisin nähdäkseni Ithacan ylväiden puuprinsessojen pukuloiston. Onneksi sentään nyt. Kaupunkikuvasta näkee, että täällä on panostettu jo kauan sitten kevään kauneuteen ja istutettu puita, joiden kukkiminen on hurmaavan kaunis tapahtuma.

Vajaan kahden lämpimän viikon sisällä karvanuppuiset magnoliat poksahtelivat valkoisiksi, vaaleanpunaisiksi ja purppuroiksi kukinnoiksi. Erityisesti suuret ja iäkkäät magnoliat ovat vaikuttava näky, melkein kuin jostain fantasiaplaneetalta.

Kirsikat röyhyävät paikoin vieläkin, mutta yliopistonmäellä ei valokuvaajia houkuttaneen vaaleanpunaisen vaahtomeren muodostaneissa puissa ole enää kukan kukkaa. Ensimmäinen kohdalle sattunut sade ja tuuli vei ne mennessään. Ainakin siis oletan, että nuo kolmoskuvan kukkaset ovat kirsikoita, vaikka joku väitti että ne saattaisivat olla koristeomenoitakin. Saa korjata jos olen väärässä.

Vielä jotkut violetinkukertavat puukukkaset sinnittelevät ja syreenit vasta aukeilevat, mutta magnolioiden alla on jo mattona mätänevää, ruskeaa terälehtimössöä, johon liukastumista on syytä varoa. Tämä hurmioitunut kevätparaati meni näköjään ohi vähän liiankin äkkiä.

6 kommenttia:

shaoli kirjoitti...

Aivan järkyttävän kaunista! Vähän toista kuin meidän kukinnot täällä koto-Suomessa.

Anyway, onneksi on lämmintä jo täälläkin, vihreää alkaa olla ja aurinko paistaa!

Anonyymi kirjoitti...

Oletko sinä William Saroyanin Ithacassa?

TA-MIIT kirjoitti...

Shaoli, ainoa vähänkin vastaava kevätkukinta, jonka olen Suomessa nähnyt, oli Turussa Kupittaalla. Siinä city-marketin edustalla olevalla suoralla kukki muutama kirsikka (tai koristeomena) ja satuin paikalle juuri sen kukintaviikon aikana kameroineni (ja erittäin vastahakoisine kuvausmalleineni).

En asu Human Comedyn Ithacassa, (joka on siis kirjassa fiktiivinen ja oikeasti Fresno-niminen paikka Kaliforniassa), vaan New Yorkin Ithacassa, sormijärvi Cayugan rannalla.

Amerikassa taitaa olla oikeasti muistaakseni 6 Ithacaa ja Kreikassa tietysti kaikkien näiden esikuva, myyttinen Odysseuksen kotikaupunki.

Anonyymi kirjoitti...

On mahettomii kuvia. Noi kun näkis luonnossa ni pökräis.

Anonyymi kirjoitti...

Upeeta - koto-Suomessa vastaavan voi nähdä Eduskuntatalon seinustalla, siinä kukkiva koristekirsikka on parhaimmoillaan tuollainen... vain päivän-pari. Ithaca on kyllä ns. tuttu paikka, olikohan mulla kirjekaveri siellä vuonna kivi & keppi =O

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ois ne kudzut poikaa kohtapuoliin, ehkä jopa myöhäistä...