perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Partaterä ranteella

Jos älykkyyden personifioisi kreikkalaisten tapaan joksikin hienopiirteiseksi henkiolennoksi tai jumalaksi, niin veikkaisinpa sen istuvan savusumupilven reunalla, ranteitaan ruosteisella partaterällä nirhaamassa.

Olin kuvitellut, että Puskalan Yrjö asetti kausillaan riman niin matalalle, että sen ja maan väliin ei jäänyt enää minkäänlaista ryömimistilaa. Jostain pohjoisen kiven alta on kuitenkin onnistuttu kaivamaan esiin yksisoluinen elämänmuoto, joka olemassaolollaan todistaa evoluution vääräksi ja idioluution tottakin todemmaksi.

Barracuda. Huulipunaa käyttävä pitbull-terrieri. Lätkä-äiti. Jänismiehen täkäläinen työkaveri totesi, että nyt meillä vasta on edessämme aito pahuuden edustaja. Oikea antikristiina, mikäli uskonnolliset tahot vielä sellaisen ilmestymisen perään haikailevat. Minä en edes viitsi kirjata niitä adjektiiveja ja määreitä, joilla tuota kuvottavaa punaniskanarttua voisin kuvata. Tulisi pitkä lista sanoja, joiden kohdalla pitää laittaa silmät kiinni ja sanoa piip.

Viiden lapsen äidin kunniakas ja vankkaa varapresidentillistä kokemusta tuova ansiolista koostuu muun muassa seuraavista asioista:

1. Hän on käynyt elämänsä aikana pari hassua kertaa ulkomailla. Passin hän hankki vasta kaksi vuotta sitten. Tämän perusteella hänen maailmankuvansa täytyy olla aivan uskomattoman laaja...
2. Hän ei ole eläessään tavannut ketään ulkomaista valtionpäähenkilöä.
3. Hän ei tiedä mitä tarkoittaa Bushin doktriini, mutta on kylläkin sen innokas kannattaja.
4. Hän uskoo vakaasti kreationismiin ja haluaa, että sitä opetetaan kouluissa.
5. Hänellä ei ole kissanpaskan vertaa kokemusta ulkopolitiikasta. Väittää kylläkin muuta sen perusteella, että Alaska on Venäjän naapuri.
6. Hänen kokemuksensa perustuu jonkun perähikiän pikkukylän pormestarina ja punaniskaisten alaskalaisten kuvernöörinä toimimiseen.
7. Hänen mielestään kehitysvammaisen lapsen saaminen on kiva ja mutkaton juttu. Itse hän ei tietenkään ehdi kevariaan hoitamaan.
8. Hänen mielestään seksivalistus pitää kieltää ja ainoana ohjeena tulee pitää pidättäytymistä. Hänen raskaana oleva teini-ikäinen tyttärensä on tämän politiikan paras mainos.
9. Hän vastustaa kiivaasti naisten oikeutta aborttiin.
10. Hänellä on missitausta
11. Kokemuskysymyksissä hän vetoaa siihen että on lätkä-äiti. Siis sellainen äiti, joka kiljuu kaukalon laidalla kaula pitkänä mussukoilleen peliohjeita. Sepä varmaan antaakin hänelle paljon uskottavuutta poliittisilla pelikentillä.
12. Hän on kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n jäsen.
13. Hän kuuluu kirkkoon, joka vihaa homoja ja yrittää aktiivisesti käännyttää heitä. Itseasiassa ko. kirkko pitää homoutta viruksena, josta voi parantua.
14. Hän katsoo oikeudekseen kirjastojen sensuroinnin mielensä mukaan. Sensurointia vastustaneelle kirjastovirkailijalle hän antoi kenkää, mutta joutuikin palkkaamaan tämän uudelleen nousseen kohun vuoksi.
15. Hän vastustaa tuuli- ja aurinkoenergiaa, mutta kannattaa öljynporausta Alaskan luonnonsuojelualueilta. Öljyputki Alaskaan on hänen mielestään jumalan tahto.
16. Hän pystyy lähettämään oman poikansa Irakiin sotimaan ilmeenkään värähtämättä ja on siitä vielä pirun innoissaan. Myös Irakin sota on hänen mielestään jumalan tahto.
17. Hän ei usko, että ihmisillä on mitään vaikutusta ilmastonmuutokseen.
18. Hän vastusti Yhdysvaltain ympäristöviraston aietta julistaa jääkarhu uhanalaiseksi lajiksi.
19. Hän vastusti aloitetta susien ja karhujen harrastusmetsästyksen kieltämisestä lentokoneesta ja helikopterista käsin, ja käytti ehdotuksen vastaiseen kampanjointiin 400 000 dollaria osavaltion varoja. Hän ehdotti myös 150 dollarin tapporahaa jokaisesta uhanalaisesta sudesta; ehdotus ei mennyt läpi.
20. Hän on kertonut olevansa valmis sotaan Venäjän kanssa, jos tarve vaatii. Todella fiksua säilänkalistelua ja diplomatiaa nykyisinä aikoina.
21. Häntä syytetään valta-aseman väärinkäytöstä ja erään poliisipäällikön savustamisesta virastaan, koska tämä ei suostunut erottamaan poliisia, joka oli hänen sisarensa entinen aviomies (joka kävi huoltajuusriitaa.)
22. Hän on innokas aseenkanto-oikeuden kannattaja.
23. Hän rakastaa eläinten tappamista. Rakasti jo pikkutyttönä.
24. Hän valehtelee vastustaneensa kallista siltahanketta, jota alunperin kannatti.
25. Hänen pormestarikaudellaan raiskattuja naisia laskutettiin tutkimuksessa käynnistä.
26. Hänen hyvin kasvatettu poikansa on huumeaddikti ja hyvin kasvatettu tyttärensä kova ryyppäämään sekä polttamaan pilveä.
27. Hän kannattaa kuolemantuomiota, vastustaa julkista terveydenhuoltoa ja kannattaa alhaisia veroja sekä kevyttä hallintoa.

Miettikää, että tästä älykääpiöstä voisi joissain sairaissa republikaanikuvitelmissa tulla presidentti jos papparainen valitaan ja hän sattuu kuukahtamaan kesken kauden!!!

Lisätkää kiviä kuormaan vaan, jos tiedätte jotain lisää.


10 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Hanska pitää... Eihän ne edes tahdo sinne älykästä ihmistä johtoon. Saattaisi olla, ettei harmaat eminössökät voisi taluttaa fiksua ihmistä mielensä mukaan. Sehän heillä tuntuu olevan traditiona.

chi kirjoitti...

Mmmmitäääh! Mikä siellä maassa riivaa, kun noin kahjoja ihmisiä löydetään jatkuvasti politiikkaan ja vielä noin merkittäviin pesteihin..? Ei voi kuin ihmetellä. Huhhuh.

Ta-Miit kirjoitti...

Sääliksi käy niitä jenkkejä joilla on hieman sitä älyäkin päässä. Kahjot idarit rulaa ja jyrää täällä. Jänismiehen työkaveri oli jo vähistä tuloistaan tehnyt hädissään lahjoituksen Obaman kampanjaan.

Er!ttä!n k!va kampaus muuten Zepalla.

Luettavaa: Mudflats

http://mudflats.wordpress.com/

Ta-Miit kirjoitti...

Ja "Open Salon":

http://open.salon.com/cover.php

Zepa kirjoitti...

Kiits. Ammattikampaaja osaa :-) Lonnonkiharaa on tietenkin mahoton saada pysymään suorana, mutta edes joskus tilapäisesti...

Ta-Miit kirjoitti...

Zepa, kampaajasi on tosiaankin tehnyt hyvää työtä, piti oikein zuumailla tuota thumbnailia kateellisena.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

No juu, mä joskus taisin Bushista sanoa, että se on ainakin hyvä, ettei tosta enää pahemmaksi voi mennä. No nyt tekis mieli sanoa Sarahista samaa, mutta en enää ole kyllä siitäkään varma.

tiikeritoveri kirjoitti...

No heh, ainakin löytyi sitten sulle vielä Hillaryakin kammottavampi inhokki... (Sori, huono vitsi...) - mutta on mulla parempikin. Oletkohan sattunut näkemään tämän Sarah & Hillary -sketsin? Ihan huippu!!! x-D (Älä säikähdä ranskalaista linkkiä, itse video on kyllä alkukielellä.)
http://www.lemonde.fr/web/video/0,47-0@2-829254,54-1095173,0.html

Muuten haluaisin tästä tekstistä ja listasta sanoa, että vaikka ko. henkilön aatemaailma minunkin mielestäni on (tietenkin) puistattavan vastenmielinen ja ääliömäinen, jonkinlainen lähdekritiikki kannattanee silti aina pitää mukana. Kukaan ehdokkaista ei ikävä kyllä tietenkään säästy loanheitolta ja etenkin netissä leviävältä propagandalta itseään vastaan, mutta kieltämättä vähän tuntuu, että kaikkein eniten tai kaikkein likaisinta lokaa tässä kisassa taidetaan kaataa juuri Palinin niskaan. Ja tuskin sinäkään siitä sentään IHAN kaikkea purematta nielet, vaikka ymmärrän että tavallaan houkutus on suuri...

Yhtenä esimerkkinä: listallasi yksi karmivimman kuuloista kohdista on nro 14, (väitetty) pyrkimys kirjastojen sensurointiin. Tämä jos mikä on vakava syytös, ja asia, josta todellakin haluaisin tietää koko totuuden. Seuraavalla sivulla ruoditaan mm. tätä kirjastokysymystä (kuin myös Palinin kantaa kreationismin opetukseen) erittäin kiinnostavasti ja uskaltaisinko sanoa objektiivisen tuntuisesti:
http://www.factcheck.org/elections-2008/sliming_palin.html

Pieni ote: "We can't read minds, so it is impossible for us to know whether or not Palin may actually have wanted to ban books from the library or whether she simply wanted to know how her new employees would respond to an instruction from their boss. It is worth noting that, in an update, the Frontiersman points out that no book was ever banned from the library’s shelves."

Mitä taas tulee heittoosi, että Palinissa ruumiillistuisi "yksisoluinen elämänmuoto, joka olemassaolollaan todistaa evoluution vääräksi", niin tämä kertoo mielestäni jo aika surkuhupaisan ylenmääräisestä provosoitumisesta... Jotain rajaa sentään. Mutta ehkäpä olitkin vääntänyt tuon ja "idioluutio"-termin siitä nasevasta, sekä ranskaksi että englanniksi toimivasta sanaleikistä, että kreationismidebatissa kyse ei enää ole kreationismista, vaan "kretinismistä" (kantasana cretin)..?

Mutta oli miten oli - ääliö on ääliö vaikka voissa paistais.

Anonyymi kirjoitti...

http://santitafarella.wordpress.com/2008/09/21/mary-ellen-emmons-mama-jane-and-sarah-palin-does-palin-have-a-problem-with-women-in-other-words-does-she-side-with-patriarchal-men-against-women-rendering-women-invisible/

Ta-Miit kirjoitti...

Uutisissa kiertää useammassakin paikassa juttu tuosta Palinin "Librarygatesta"

Palin itse on ilmeisesti väittänyt sensurointikysymyksensä olleen retorinen harjoitus (just joo), mutta mitä sitten olikaan hänen yrityksensä irtisanoa kyseinen vastaan pullikoiva kirjastonhoitaja?

Amerikassa kirjojen sensuroinnit eivät kuulema ole mitään uutta. American Library Associationin sivuilla on jopa lista kirjoista joihin on kohdistunut sensurointiyrityksiä:

http://www.ala.org/ala/aboutala/offices/oif/bannedbooksweek/bannedbooksweek.cfm