keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Hyvät Naiset ja Herrat

Syljettyäni suustani sappea ja pieniä kekäleitä haluan huuhtoa pois pahan maun ylistämällä kaikkea sitä hyvää, jota ihmisissä rakastan. Äkäilystäni huolimatta en ole pelkästään (paino sanalla pelkästään) katkera, nihilistinen ja ihmisiä vihaava erakko, vaan joskus jopa herttainen pikku päivänsäde, joka hyppelee ilosta kiljahdellen niityllä ja tykkää halia sukupuolesta riippumatta niitä joita oikeasti rakastaa.

Hyviä aiheesta lausuttuja sanoja ja ansaittuja kehuja ei pidä koskaan pantata, joten tässä näitä sylin täydeltä.

JÄNISMIES

Parhaimman analyysin ihmisen hyvyydestä voin luullakseni tehdä siitä ihmisestä, joka on minulle läheisin ja rakkain. Minulla on suuri kunnia elää viidettä vuotta sellaisen MIEHEN kanssa, joka osaa ja uskaltaa rakastaa sekä näyttää tunteitaan. Hän on eräs niistä miehistä, jotka ovat antaneet minulle valoisaa toivoa siitä että hyvä ihmisyys ei ole pelkkä satumainen myytti.

Jänismies on rehellinen, eikä hänen kanssaan tarvitse koskaan pelätä piiloteltuja tunteita, tapahtumia tai paljastuksia, jotka iskeytyisivät puukkona selkään. Hän on empaattinen, lempeä ja uskomattoman positiivinen ihminen. Viattomuus paistaa aurinkona hänen ruskeista tuikkivista silmistään, jotka ovat naurunryppyjen kehystämät.

Hänessä on lämpöä ja valoisuutta, jotka ovat pystyneet tunkeutumaan jopa minun synkimpiin ja kylmimpiin sielunnurkkauksiini sulattaen ikiroutaa ja muuttaen sen kaikkein mustimman mustan harmaan lukuisiksi sävyiksi. Hänen kanssaan on hyvä elää ja jopa vanheta vitsaillen siitä kuinka vanhainkodissakin vielä nahistelemme ja ajamme toisiamme takaa rollaattoreilla.

Jänismiehellä on kanttia tulla riidan jälkeen koskettamaan ja hakemaan kadonnutta yhteyttä. Hänen kanssaan ei ole pelottavaa haastaa riitaa, olla tempperamenttinen ja ärsyttävä tai tuoda esille kiukkuaan, sillä hän pystyy pitämään elämään luonnollisena osana kuuluvat negaatiot sekä riidanaiheet oikeissa mittasuhteissa ja erottamaan toisistaan oikeasti vakavat ja tuulesta temmatut pahan mielen aiheet.

Jänismies on ihana, koska hän ei teeskentele olevansa jotain muuta kuin on tai yritä korostaa olevansa parempi kuin muut. Hänen seurassaan saa itse olla juuri sellainen kuin oikeasti onkin ja kuulla, että niin on hyvä. Hän kannustaa ja potkii eteenpäin silloin kun yritän rypeä itsesäälissä ja kurjuuden alhossa. Hän ei anna minun mököttää kauaa, vaan saa minut nauramaan vaikka millä ilveellä.

Jänismiehen ruumiillisuus on kaunista, luonnollista ja tervettä. Hänellä ei ole mekaanisia ja rumia, pornoteollisuuden lanseeraamia keinotekoisia käsityksiä seksistä tai naisten standardiulkonäöstä. Hän on luonnonlapsi jolle kahden ihmisen välinen fyysinen ja henkinen yhteys on elintärkeää. Hänen kanssaan oleminen on ilon ja huumorintajun sävyttämää leikkiä jossa ei ole voittajaa ja häviäjää, vaan vastavuoroista antamista ja saamista.

Nähdessään pahuutta ja väärinkäytöksiä, Jänismies tulistuu ja haluaa oikoa ne ja olla sorrettujen puolella. Hänessä oli kanttia käydä upottamassa luuta kurkkuun ihmiselle joka teki jatkuvasti pahaa. Olen siitä niin ylpeä. Hän vihaa sukupuolista syrjintää, keinottelua, luonnon tuhoamista, heikoimpiin kohdistuvaa väkivaltaa, korruptoituneita hallituksia, sotia ja hullujen miesten maailmaan kylvämää hävitystä. Jänismies sietää loistavasti erilaisuutta, jopa sellaista mitä ei itse ymmärrä.

Hän rakastaa luontoa ja haluaa suojella sitä, eläimet (etenkin kissat) rakastavat häntä ja hän niitä. Jopa koirat, joista Jänismies ei erityisemmin piittaa, tunkevat hänen paijattavakseen ja suukottelemaan häntä.

Hän uskaltaa olla eri mieltä ja väitellä rankastikin sortumatta alhaisiin temppuihin. Jänismies ei koskaan käyttäydy niin, että hänen takiaan tarvitsisi pelätä tai olla turhaan huolissani. Hän pystyy olemaan rauhallinen ja rationaalinen niilläkin hetkillä kun tapahtuu jotain pahaa tai vaarallista. Hänen seurassaan on pelotonta olla.

Hän perehtyy intohimoisesti asioihin joihin ryhtyy ja tekee aloittamansa huolella loppuun. Hän on ahkera ja luotettava työntekijä, ehkä jopa liiankin tunnollinen. Hän ei kaahaa, provosoi tai provosoidu liikenteessä. Pariisilaisten mielipuolien autoilijoiden keskellä hän ei soittanut kertaakaan torvea tai edes kironnut, vaikka välillä olisi ollut aihettakin (meikäläinen sen sijaan syyti tulikivenkatkuisia kirouksia ja harrasti kansainvälistä viittomakieltä, hyi minä).

Jänismies uskaltaa olla myös heikko ja paljastaa haavoittuvuutensa. Silloin kun hän on kipeä, hän antaa hoitaa itseään ja menee myös lääkäriin mukisematta. Hän ei esitä aina olevansa tilanteen herra ja valtias, vaan antaa toisillekin tilaa ja mahdollisuuksia osoittaa vahvuutensa.

MUUT MIEHET


Muista tuntemieni hyvien miesten ihanista piirteistä voin koota pii-iitkän pitkän listan. Näin alkajaisiksi mainitsisin merkille laittamistani piirteistä optimistisuuden, ahneuden uusille elämänkokemuksille, rohkeuden, huumorintajun, nautintoaineiden hallitun kohtuukäytön, pahaapuhumattomuuden, lojaaliuden, kohteliaisuuden, eläinrakkauden, luonnon kunnioittamisen ja keräilevänä karhuna siellä samoilemisen, avuliaisuuden, pitkämielisyyden, herkkyyden, hyvien asioiden ääneen sanomisen, itsestään ja terveydestään huolehtimisen ja vapaaehtoisen toistenkin hoivaamisen.

Hyvä mies ymmärtää sovinismin dissaamisen ja vastakkaisen sukupuolen kunnioittamisen tärkeyden jokapäiväisessä kanssakäymisessä. Upeiden miehien hyveisiin kuuluu aito uteliaisuus ja uskallus lähteä mukaan omasta maailmasta poikkeavien aiheiden käsittelyyn ja ymmärtämiseen, esim. naiseuden ja sen erilaisuuden tutkimiseen sekä omaa että yleistä mieheyttä syväluotaaviin ja punnitseviin keskusteluihin.

Kullanarvoisen miehen tunnistaa väärinkäytöksiin puuttumisesta, niiden oikomisesta ja reiluuden vaatimisesta. Luetteloon voisin vielä lisätä itseymmärryksen tavoittelemisen, kaahaamisen halveksimisen, turvavyön käytön, kyvyn lähteä pakoon uhkaavasta tilanteesta sen sijaan että jäisi katsomaan kumpi voittaa, terveen itsetunnon, väkivallan välttämisen, puhumisen arvostamisen, toisten huomioon ottamisen ja kyvyn keskustella asioista ilman tarvetta liiskata vastakkainen mielipide. Hyvä mies uskaltaa koskettaa toista hellästi ja antaa myös pitää itseään hyvänä. Hyvät miehet eivät aseta tyhjänpäiväisiä hömpötyksiä ja leikkejä korkeammalle jalustalle kuin niitä joita sanovat rakastavansa.

KIITOS HYVÄT MIEHET ETTÄ OLETTE JOSKUS JOPA TOTTA, ETTEKÄ PELKKIÄ SATUOLENTOJA! KIITOS ETTÄ TEITÄ TOSIAAN ON OLEMASSA!

Tuntemieni hyvien naisten piirteistä voisin ylistää keskustelukykyä ja aidosti mielenkiintoisista asioista puhumista, iloisuutta ja ilon tartuttamista muihin, huumorintajua, avuliaisuutta, kykyä ymmärtää ja tukea toisen tunteita. Erään tuntemani naisen ihailtava säkenöivyys on siinä, että hän suhtautuu yhteiskunnallisesti aliarvostettuun ja alipalkattuun työhönsä vakavasti ja kunnianhimoisesti. Hän tekee työnsä niin, että hänen työnsä sekä kehittää että innoittaa muita, että vaikuttaa heidän elämäänsä myönteisellä tavalla.

Tuntemani ihanat naiset huomioivat toisia ihmisiä pienillä eleillä ja lahjoilla. He tarttuvat haasteisiin ja uskaltavat muuttaa elämänsä suuntaa uusille urille huolimatta muiden vastustuksesta. He tekevät elämästä itsensä näköistä sen sijaan että alistuisivat kaavoihin ja kiertävät rohkeasti maailmaa uusia kokemuksia ja henkistä rikkautta hankkien. He vaativat tasa-arvoa miesten kanssa, eivätkä suostu matelemaan tai nuoleskelemaan miehiä. He myös uskaltavat tarttua miehisiksi katsottuihin likaisiin töihin sen sijaan, että teeskentelisivät heikkoa naista.

Heillä on tarpeellista todellisuudentajua turhamaisuuden ja siihen liittyvien ilmiöiden suhteen, eivätkä he mittaa omaa tai toisten naisten/miesten arvoa ulkonäön, vaatteiden hinnan tai varallisuuden perusteella. Hienot tuntemani naiset eivät edistä sairaita kauneusihanteita, vaan omalla esimerkillään osoittavat että naisen vahvuus on aivan jossain muualla kuin kiillotetussa ulkokuoressa.

Ihanat naiset tarjoavat empatiaa ja järjellistä apua silloin kun joku huonosti kohdeltu sitä tarvitsee. He pelastavat eläimiä, suojelevat luontoa ja kapinoivat sekä osittavat mieltä pahoja asioita ja ihmisiä vastaan. Heillä on hurjaa taisteluntahtoa niitä asioita vastaan, jotka maailmassa kaipaavat muutosta, rohkeutta asettua vastustamaan pahuutta sekä kanttia tehdä asiat toisin kuin naisia dissaava standardi vaatii vaikka kuinka tulisi rapaa niskaan.

Parhaimmat tuntemani naiset eivät puukota ystäviään selkään, rakasta yli kaiken rahaa tai mainetta, eivätkä tavoittele sitä korkeinta paikkaa miesten silmissä muita naisia tallaamalla.

IHANAA TE TIETYT NAISET, ETTÄ OLETTE JUURI TUOLLAISIA JA TEETTE MAAILMASTA KIVEMMAN PAIKAN ELÄÄ!

6 kommenttia:

Miss Foxy kirjoitti...

mekin tykkäämme sinusta! }}

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoinen alfa-uros tuo sinun Jänismies!

Ta-Miit kirjoitti...

Jänismies itse punasteli luettuaan, että kauheaa hehkutusta ja että ei hän sentään NOIN kiva ole. Kysyin, että sano yksikin kohta tekstistäni, joka ei pidä oikeasti paikkaansa. En ole saanut vielä vastausta :)

Loppukaneetiksi lupasin toki hieman haukkua häntä, ettei pissi nouse päähän. Eli Jänismies on rasittava pilkun viilaaja ja ärsyttävä, ryppynaru klireällä kulkeva pikku menninkäinen huonoina päivinään :)

Nobody is purrfect.

Ta-Miit kirjoitti...

Niin ja vielä kauhea nalkuttaja sille päälle sattuessaan. Minä kun en kuulema osaa nalkuttaa, niin jonkunhan sekin on taloudessa hoidettava :D

Zepa kirjoitti...

Miksi Jänismiehen nimi on Jänismies? Pitkät korvat ja vaihtaa väriä talveksi?

Ta-Miit kirjoitti...

Hänen sieluneläimensä ja itämainen horoskooppimerkkinsä on Jänis. Hän on tosi kova juoksija ja armoitettu hyppääjä. Hänellä on hassu tapa juosta kilpaa jänisten kanssa, jos joku rusakko sattuu eritoten kotimatkalla baarista vastaan :)