tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Urheilusankari?

Nyt taas sattui silmään sellainen ärsyttävä uutisvikinä, että rupesi otsasuoni pullottamaan.

Lähinnä Matti Kyllösen närkästynyttä kommentaaria sisältävä narina koski sitä, että sorsittu pikku Kimi-parka oli valittu vasta kolmannelle sijalle yleisöäänestyksessä, jossa haettiin vuoden urheilijaa. Voi poloista kuskiressua, kun sitä ei nyt arvosteta ja ini ini ini...

Minä olen aina luullut, että urheiluksi lasketaan se, että ihminen ponnistelee omilla lihaksillaan ja kehonsa sisältämillä luonnollisilla polttoaineilla (=ei dopingilla). En todellakaan pidä minään urheiluna sitä, että hilataan perse ökytallin äärimmilleen virittelemään kalliiseen autoon ja ajetaan monta monotonista ympyrää. En vaikka ratin pyörittäminen vaatisi kuinka paljon käsilihaksia.

Kyllönen inisi, että "Äänestäjiäkin on ollut niin paljon, että jo olisi luullut järjen voittavan." Minun mielestäni Kyllönen voisi hiukan käyttää sitä omaa järkeään punnitsemaan, onko autolla ajaminen urheilua vai jotain aivan muuta.

Itse pidän formuloita turhuuksien turhuutena, typeränä öyhöttämisenä, äärimmäisen mielenkiinnottomana säätämisenä, isojen poikien hiekkalaatikkoleikkinä, paskan jauhamisena kaikenmaailman nippeli ja nappelisäännöistä ja ennen kaikkea ankeana idiotismina. En tajua miten kukaan voi kytätä jotain noin aivotonta touhua ja vieläpä arvostaa sitä korkealle. Ajajalla voi toki olla huikeaakin hoppansa sisällä, mutta se ei katsojille juuri välity eikä ainakaan minua kiinnosta yhtään sen enempää kuin Teuvo Maanteidenkuninkaan sielunelämä.

En katsoisi formuloiden kaltaista paskaa telkkarista vaikka minulle maksettaisiin siitä. Enkä ikinä kutsuisi autolla ajavaa ihmistä urheilijaksi. Onneksi sentään aika moni suomalainen näyttää äänestyksen perusteella olevan samaa mieltä kanssani.

Järjestäkää formulafanit niille autokuskeillenne oma äänestyksensä, niin ei tarvitse säädyllisen kansalaisen ärtyä tuosta urheilija-käsitteen raiskaamisesta. Sitten voitte kruunata sen huikean ympyränajajanne vaikka uudeksi kuninkaaksenne, jos siltä tuntuu.

Ei kommentteja: