tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Jelly Belly Bean

Hah, massuun ei ole sattunut pitkään aikaan joten voin taas ottaa erän MadCookia! Nain-van- van pikavalintaan ja sormi luurinkuvalle.

Huomasin kaupassa laarikompleksin, jossa kaupattiin epäilyttävän värisiä ja toinen toistaan kummallisimmilla makunimikkeillä varustettuja nameja. Pakkohan niitä oli koittaa, kun en ole ennen kokeillut, vaikkei siitä mitään hyvää seuraisikaan. Niinpä lapoin pussiin vähän joka makua ja pelaan parhaillaan Amerikkalaista rulettia syömällä näitä Jelly Belly Beanseja. Jo nimestä päätellen ruuansulatuselimistöni olisi syytä ottaa pikaiseen lopputili ja lähteä evakkoon mahalaukku olkapäällä.

Olo on kuin Harry Potterilla, joka koittaa Bertie Bottin jokamaun rakeita, eikä tiedä maistuuko seuraava namu piparmintulta, korvavaikulta, möröltä, kompostilta, mahalaukulta vai oksennukselta. Jelly Belly Beanit lieneevätkin olleet Potterin maanmainioiden karkkien esikuvina.

Joukossa on normaalien makujen lisäksi sellaisiakin viritelmiä kuin popkorni, maissi, kotikalja, cafe latte, paahdettu vaahtokarkki ja jalapeno. Nämä ovat järjestään aika äklöjä ja pelottavan värisiä, mutta tulipahan kokeiltua. Ei tarvitse ainakaan toista kertaa miettiä, onko jäänyt jostain oleellisesta kulttuurikokemuksesta paitsi.


2 kommenttia:

Polgara kirjoitti...

Kuulostaapa tosi pottermaiselta *virn*, ei tahdo kokeilla. Tässä muuten video tikrupentujen myynnistä teillä päin (no joo, Texasissa...) http://www.iltasanomat.fi/videot/uutiset/1545563

Ta-Miit kirjoitti...

Pottermaisuus lisääntyi siitä huomattavasti, kun huomasin astiassa jonne namit laitoin, kuolleen pienen koppakuoriaisen. En tiedä oliko valmiina vai tuliko mukana. Onneksi en sentään syönyt SITÄ.

Joo, mä kans huomasin tuon tiikerikauppa-uutisen. Tosi sairasta touhua. Harmi että pennut olivat liian pieniä puremaan tuota myyjäänsä kunnolla.