torstaina, kesäkuuta 26, 2008

Tohtori Rusakko
Jänismiehellä on töissä todella rankkaa. Tohtori Rusakko jäähdyttelee laitteistoaan kohti absoluuttista nollapistettä ja se tarkoittaa törkeitä työpäiviä sekä öitä.

Olen hengaillut hänen seuranaan, sekä henkisenä assistenttinaan (vrt. sirkuspellet) labrassa, omiani kirjoitellen ja esim. kiehuvan typen kaatamisessa avustellen. Saan kuulema kohta auttaa myös heliumsäiliön tyhjentämisessä.

Ylläpidän asiaan kuuluvaa hullu tiedemies -henkeä soittelemalla Tohtori Sykerön tunnaria ja näyttämällä Jänismiehelle virkistäväksi välipalaksi tämän ammoisen lastenohjelmasuosikkini retropätkiä Youtubelta.

En ollut muuten tiennytkään, että Linnunradan Käsikirja Liftareille kirjoittaja, suuresti arvostamani Douglas Adams, -on myöskin sekaantunut tähän riemastuttavan hämärään ja sieniyliannostukseen vahvasti viittaavaan sarjaan.

Luin tuossa Neil Gaimanin kirjoittaman Douglas Adamsin elämänkerran "Don't Panic" ja siinä mainittiin että kaksi ekologishenkistä jaksoa, "The Remarkable Fidgety River" ja "The Great Disappearing Mystery" ovat Douglas Adamsin ja John Lloydin käsialaa.

Voittamaton, Tohtori Sykerö on...

4 kommenttia:

Polga kirjoitti...

No ei ihme ;D Ja elämän tarkoitus on edelleen(kin) 42?
BTW, Belgarion olisi ihastuksissaan, jos saisi toimia Jänismiehen apuna tai edes näkisi em. labran... Onkohan se kuitenkaan minun poikani? Joskus vähän - ihan vähän - ihmetyttää ;D

shaoli kirjoitti...

Nuo lastensarjat ovat kyllä kaiken kaikkiaan varsin ihmeellistä katseltavaa ja joskus miettii, että mitä ne keksijät oikein napsivat. Eräässä Myyrässä norsu haistelee 'kukkaa' ja leijailee pilvissä (konkreettisestikin) kunnes Myyrä pelastaa norsun 'tripiltä'.

ps. työniloa!

Ta-Miit kirjoitti...

Kuule Polga, jos matkailu kiinnostaa, niin tervetuloa kylään vaikka molemmat.

Joko Belgarionin opiskelunvalinnat ovat muuten ratkenneet? Jänismies näyttäisi varmasti mielellään hänelle paikkoja ja kertoisi millaista on olla tutkijana (toisaalta hyvin vapaata ja luovaa, toisaalta erittäin rankkaa ja turhauttavaa jaksoittain).

Laitteen jäähdyttäminen on melkoista puuhaa, kun ensin täytyy laittaa säiliö täyteen nestemäistä typpeä ja sitten ottaa se pois ja vaihtaa heliumia tilalle. Ja sitten joku kohta kuitenkin vuotaa ja kaikki täytyy ottaa pois ja lämmittää. Ei vaan mulla riittäisi kärsivällisyys moiseen.

Jäähdytyksessä käytettävä typpi on muuten näin maallikon silmissä kiehtova aine nestemäisenä, sillä se kuplii ja "kiehuu" höyryten, kuin jokin ihme noitaliemi. Jänismies käsittelee sitä tosi huolettomasti (kun on tottunut), mutta itse kyllä arastelen sen kanssa läträämistä ja kaatelua hiukan.

Ta-Miit kirjoitti...

Shaoli, niinpä! Joka lastensarjassa tuntuu olevan jos jonkinlaista trippiä ja hallusinaatioita kehissä. Olen vakuuttunut, että jos niitä ei tehdä pöllypäissä, niin ainakin niissä yritetään kovasti kuvitella millaista tauoton pöllypäissä oleminen mahtaisi olla :)

Olen yhdessä omassa tekstissäni miettinyt, onko moraalisesti epäilyttävää laittaa eräs sivuhenkilö napsimaan sieniä ja saamaan siitä mielenkiintoisia sivuoireita, mutta sitten tuli siihen tulokseen, että äääh-ei jaksa sensuroida. Kyllä Pottereissakin vedetään kaikkea epäilyttävää ja hyvin on silti kelvannut.