keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Chipmunkkeja ja Bunnyja

Istun yliopiston puistossa kirjoittamassa ja etuna tässä touhussa on kauniiden kukkaistutusten lisäksi ympärillä häärivä cityeläimistö.

Karistelin pussinpohjalliset hidut evääksi ostamastani pähkinäsekoituksesta maahan kun huomasin kukkapuskissa kuhisevan chipmunkkeja, eli maaoravia.

Ne ovat tosi energisiä ja suloisia vipeltäjiä, kooltaan noin tennispallon luokkaa. Seuraan parhaillaan vajaan puolen metrin etäisyydeltä kuinka nämä minikokoiset nappisilmäimurit vetävät maasta lojuvat kurpitsansiemenet ja pähkinät poskipusseihinsa pullottamaan niin, että posket on ihan hassuilla kuhmuroilla. Yksi niistä näyttää siltä, että se ottaa ja tulee kohta avaamaan lenkkarinnauhani :) No nyt toinen niistä sai jonkun reviirihepulin ja ryntäsi vetämään apajille pyrkivää kaveriansa raivolla lättyyn!

Chipmunkkien turkki on todella kaunis useine ruskean sävyineen ja mustine vauhtiraitoineen. Ihanaa nähdä noita miniatyyrikurreja taas pitkästä aikaa. Pelkäsin jo koko maaoravapopulaation kuolleen sukupuuttoon, kun niitä ei näkynyt keväällä missään vaikka oli tosi lämmintä. Missä lieneet maan alla piileskelleet.

Oravien lisäksi myös pumpulihäntäjänis tuli osasille ja tiirailee minua kauempaa epäluuloisesti, kun naputtelen näppäimistöä. En ole ihan varma, mutta olin näkevinäni pensaassa myös lyllerön murmelin, ainakin ohi vilahtaneesta paksusta kankusta päätellen.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa nyt teoksi muunnettua monta kertaa miettimäni kysymys: Onko Ithaca myös William Saroyanin sydänlämpöisten kertomusten Ithaca? - Maaoravat lienevät sitten kultahamsterien kokoisia?
refanut

Ta-Miit kirjoitti...

Ei ole Human Comedyn Ithaca.

Saroyanin Ithaca on viittausten mukaan kuvitteellinen paikka, jonka oikea esikuva on Kaliforniassa sijaitseva paikka nimeltä Fresno.

Tämä Ithaca taas sijaitse New Yorkin osavaltiossa, Cayugajärven rannalla.

Maaoravat ovat ehkä inan verran pienempiä kuin kultahamsterit. Tässä aika hauska sivusto maaoravista lemmikkinä:

http://www.maaoravat.com/

Viehättäviä veijareita