maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Stand up for Peace!Ithacan erityisluonnetta kuvaillaan hauskasti eräällä lauseella, joka menee näin:

Ithaca, NY - 10 sq Miles Surrounded by Reality

Kaupunkilaiset mielenosoittivat rauhantahtoista ja vihreää erityisluonnettaan kokoontumalla Ithaca Festivalin viimeisenä päivänä, 22.6 Stewart Parkiin. He muodostivat Cayuga -järven rannalle lähes 6000 ihmisestä koostuvan rauhanmerkin, joka kuvattiin lentokoneesta käsin. Rauhanmerkillä tavoiteltiin pääsyä Guinnessin ennätysten kirjaan ja sillä haluttiin antaa julkinen ukaasi täkäläisten pehmeistä arvoista ja ihanteista.

Minulle tulee tästä herkullisesti mieleen Brimin suosittelema kirja nimeltä Ant Farm (Kusiaispesä) joista yhdessä novellissa presidentti saa kuulla, että opiskelijat osoittavat mieltään sotaa vastaan. Kuultuaan tästä presidentti kauhistuu niin, että käskee heti paikalla lopettaa kaikki maan käymät sodat.

Täkäläiset mielenosoittajat eivät omien sanojensa mukaan kuvittele esimerkillään kääntävänsä sotahaukkojen murhanhimoisia päitä, mutta he haluavat silti julistaa, että Amerikan kamaralla on olemassa toisenlaisiakin ihmisiä. Niitä, jotka asuvat mielellään rauhanomaisessa laaksossa, eivätkä allekirjoita johtajiensa tuhoisaa politiikkaa.

Olimme mukana rauhanmerkissä ja seuraamassa ihmisten juhlintaa. Väkijoukossa loistivat läsnäolollaan riemukkaan hippihenkiset ihmiset ja pääsimme näkemään ulkomuodoltaan ja pukeutumiseltaan erikoisempaa väkeä, jota ei ihan jokapäiväisessä katukuvassa niin paljoa näykään. Päivän aikana silmä lepäsi pitkähiuksisissa tukkajumalamiehissä, monenmoisissa (aika kauheissakin) tatuoinneissa, hätkähdyttävissä hiuslaitteissa, lävistyksissä ja vaatteissa.

Menossa mukana oli ikähaitari vauvasta vanhuksiin ja sekä pikku tiitiäiset, että harmaahapset laittoivat yhtä lailla jalalla koreasti. Suurin osa porukasta oli kuitenkin ihan tavallista shortsit ja teepaita -kansaa, johon sulauduimme jouhevasti.

Jänismiehen Muppet Show Animal-paita sai ihastunutta huomiota teesillään "Less talking, more rocking". Kuulema minunkin pinkin Kamut-paidan sammakkoa pitelevä "ThinkGreen" -kissa oli cool.


Ei kommentteja: