perjantaina, huhtikuuta 03, 2009

Naapurikaupungissa...

Noin kuudenkymmenen kilometrin päässä täältä sijaitsevassa Binghamtonissa on jollakin pää seonnut sen verran, että ruumiita on tullut ainakin 14 ja loukkaantuneita 26. Ampuja tappoi myös itsensä.

Amerikkalaiset joukkomurhat ovat yleistyneet, eivätkä talouden "ruusuisen" tilan huomioon ottaen varmasti ole jatkossakaan juuri vähenemään päin. En tajua, että minkä helvetin takia niitä aseita pitää olla täällä joka iikalla, penskoillakin! Jotkut konservatiivi-kusipäät jopa herättelivät debattia viime keväänä saadakseen luvan sille, että Cornellinkin kampuksella saisi kantaa asetta. Eivät onneksi saaneet tahtoaan läpi. Olisi aika orpoa istua täällä hormonihöyryjensä sekoittamien teinien keskellä tietäen, että kellä tahansa voisi olla tappoväline taskussa.

Voi niillä silti olla.

Ja Suomessakin täydellisen "mallikotiäidin" sekä aseharrastajan kasvattamat pojat haaveilevat tosi terveistä asioista...

Pahaa tekee.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Luin juuri että ampuja oli erotettu työstään joku aika sitten. Mistä hänkin oli aseen saanut.....Onneksi Cornellissa ei mennyt läpi se asejuttu:-)

Outi kirjoitti...

Opena ja äitinä miettii, miten se kasvattaminen voi olla niin hukassa. Vanhemmat luulevat, että lapsi tarvitsee ison talon, paljon roinaa ja merkkivaatteita tullakseen onnelliseksi ja kasvaakseen tasapainoiseksi.
Ja oikeasti lapsi tarvitsee vain yhden turvallisen aikuisen, jonka mielessä on. Ehkä yhden yhteisen aterian päivässä. Ei mitään ihmeellistä.
Olen kyllä ihan samaa mieltä, että taloudellinen ahdinko ja löyhä aselaki edesauttavat näitä tragedioita. Mutta kaikista taloudelliseen ahdinkoon joutuneista aseen haltijoista ei tule joukkomurhaajia.
Ehkä heillä on ollut se yksi aikuinen, sillon kun he ovat itse olleet pieniä.
Mikkosen perhe on kyllä omaa luokkaansa. Ohjelmaa en ole ehtinyt seuraamaan, mutta rouvan olen nähnyt keskusteluohjelmissa. Huh huh.

Ta-Miit kirjoitti...

Köyhästä perheestä olevana en voi muuta sanoa, kuin että suurin kaipuu on aina ollut rakkauteen ja siihen, että saa olla rakkaan ihmisen lähellä/sylissä.
Tavaroista tai merkkivaatteista viis, eivät ne tee ketään onnelliseksi. Huolenpitoa ja välittämistä ihmiset oikeasti tarvitsevat.

Olen tosiaan huomannut viimeaikaisen uutisoinnin perusteella, että Suomessa on ihan järkyttävä määrä lapsia heitteillä ja retuperällä. Kallista laskua laiminlyönneistä maksetaan todennäköisesti viimeistään sitten, kunhan he kasvavat aikuisiksi.

Cornellin viime kevään uutisointia aseaiheesta löytyy mm. seuraavasta osoitteesta:

http://cornellsun.com/node/28000

ja erittäin hyvä mielipidekirjoitus seuraavasta:

http://cornellsun.com/section/opinion/content/2008/11/19/woke-nov-5-got-yourself-gun

Ja Mikkonen kyllä pissiä lorottaa omiin sekä muiden kaltaistensa muroihin. Hänen tyylillään ei sympatiapisteitä irtoa, vaikka kuinka luulisi hyvää tarkoittavansa.

Massiva kirjoitti...

Mikkonen vaikuttaa televisiossa nähdyn perusteella täys- tai vähintäänkin puolikahjolta eukolta, mutta pisteet hänelle siitä, että kehtasi laittaa tuon ampumiskeskustelun ohjelmaan eikä leikannut.

Ta-Miit kirjoitti...

Pakkohan sen oli laittaa, koska juttu olisi kuitenkin vuotanut mediaan ja sitten se vasta olisi ollutkin kauhistelun aihe. Penskat nyt toki laukoo ajattelematta, mitä sylki suuhun tuo, mutta tapahtuneella oli äärimmäisen ironinen kaiku Mikkosten vähä-älyisen "kyllä tää pahoinvointi on nyt ihan pelkästään työssäkäyvien naisten vikaa" -räkytystaustaa vasten.