maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Parisuhdemeemi

Olen motissa Jänismiehen tyopaikalla ja tarvitsen viihdykettä, joten tehdäänpä tässä ajankuluksi parisuhdemeemi.

1. Miten kauan tunsitte toisenne ennen kuin aloititte seurustelun?
Kuusi vuotta. Voin vakuuttaa, että hyvää kannatti odottaa! Vuosien myötä tuntuu suhde parantuneen vain entisestään.

2. Kuka pyysi ketä ulos?
Jänismies pyysi lettukesteille kotiinsa ja "kaappasi" minut ovelasti omakseen. Ei siihen ollut paljoa vastaan pan... sanomista :)

3. Missä ensimmäiset treffinne olivat?
Ensimmäinen kohtaamisemme oli Turkulaisessa ravintola Ribbsissä, jossa kaadoin käsillä kiihkeästi selittäessäni Jänismiehen sinisen drinksun valkoisille haalareilleni. Todella mahtava ja älyllinen ensivaikutelma. Varsinaiset "ensitreffit" suhteen merkeissä oli kuusi vuotta myohemmin Jänismiehen kotona. Ribbs on kylläkin säilynyt sellaisena romanttisena muistelupaikkana.

4. Kuinka vanhoja olette?
Puolessa välissä neljättä kymppiä, Jänismies 10kk nuorempi.

5. Kumman sisaruksia näette enemmän?
Meikäläisen, silloin kun asutaan Suomessa. Veljeä näkee silloin salilla harva se päivä. Emme tosin ole kumpainenkaan sukuluutia.

6. Onko teillä yhteisiä lapsia?
Ei, eikä edelleenkään toivelistalla. Haikaranpelättimen voisin pystyttää takapihalle :)

7. Entä lemmikkejä?
Kaksi kissaa Suomessa.

8. Mikä tilanne on teille vaikein pariskuntana?
Työasenteidemme yhteensovittaminen. Jänismiehelle työ on henki ja elämä ja hänellä on sen suhteen paljonkin kunnianhimoa, jota en valitettavasti aina jaksa tajuta. Itselleni ei ole juurikaan mikään muu työ rakasta ja intohimoista tai ylipäätään liikuttavaa, kuin kirjoittaminen ja valokuvaaminen. Muuten minulle on aika sama mitä sitä elääkseeni puuhastelen. Voin ihan hyvin paiskia jotain hanttihommiakin, kunhan se työ ei vain yritä seurata kavalasti minua kotiin tai ryömiä yksityiselämämme tai vapaa-aikamme puolelle häiriköimään. Jänismies puolestaan elää symbioosissa työnsä kanssa ja niin sitä vaan ollaan edelleen puolen yön aikaan käkkimässä täällä laitoksella seurana ja ruuvimeisselinpidikkeenä... saisinkohan tästä assistentin tyotodistuksen, jos pyytäisin?

9. Kävittekö samaa koulua? Oletteko kotoisin samasta kylästä?
No ei läheltäkään. Molemmat tosin pienten peräkylien kasvatteja.

10. Kumpi on älykkäämpi?
Jänismies on tiedekeskeisesti, loogis-matemaattisesti ja kinesteettisesti älykkäämpi. Kielellisessä ja sosiaalisessa älykkyydessä sekä itsetuntemuksessa olen puolestani monta askelta edellä, vaikka en ole varsinaisesti edes sosiaalinen.

11. Kumpi on herkempi?
Olemme molemmat jokseenkin herkkiä ainakin toistemme, lähimmäistemme, eläinten, luonnon ja elämysten suhteen. Minä olen herkempi, jos läheisille sattuu jotain pahaa tai osuu joku elämää suurempi elämys kohdalle (=Stendhalin syndrooma). Jänismies on herkempi sille, jos esim. tyoasiat kusee tai joku hyökkää avoimesti hänen persoonaansa vastaan.

12. Missä käytte yhdessä eniten syömässä ulkona?
Mahdollisimman varioivasti eri luonnonpaikoissa piknikeillä ja tavoitteen mukaan aina uusissa ravintoloissa silloin kun raaskii.

13. Mikä on kauimmaisin paikka, jonne olette yhdessä matkustaneet?
Yellowstone, Mammoth Hot Springs.

14. Kummalla on hullummat eksät?
No meikäläinen voittaa tämän kisan 6-1. Ilman hymynhäivettäkään.

15. Kummalla on pahempi temperamentti?
Ollaan molemmat nykyisin hyvin tasaisia ja aurinkoisia eläjiä, mutta suuttuessani olen möyryävä ukkosmyrsky ja synkeä rankkasade, joka muuttuu ankeaksi jäätihkuksi (ei todellakaan synonyymi itkulle). Jänismies on puolestaan suuttuessaan ison tammen halkaiseva salamanisku, jota seuraa pikakelauksella auringonpaiste ja suloinen sateenkaari. Mulla menee tuon suklaasydämisen kuminaaman takia AINA hyvät mökötykset hukkaan.

16. Kumpi laittaa ruoan?
Minä. Tiedän, että Jänismies osaa hyvinkin kokata, mutta en vain kestä sitä tauotonta keittiöstä kantautuvaa itseiroinista ja tekouusioavutonta määintää: "missä se on, miten tää pitää tehä, voiks tätä laittaa tähän, miks se nyt tuolleen meni, oho - jotain hyppäs nyt pannulta lattialle, onksejokypsä ja aaaaaaa - nyt se palo ihan mustaksi!"

17. Kumpi on sosiaalisempi?
Minä suhtaudun ihmisiin enenevissä määrin kyynisemmin ja epäluuloisemmin kuin Jänismies, joten Jänismies lienee perusluonteeltaan sosiaalisempi, luottavaisempi ja ihmiskontakteihin hakeutuvaisempi. Mutta minulla on terävämpi sosiaalinen vainu (voisin lahjoittaa vähänkäytettynä) ja näen/tajuan ihmisissä paljon enemmän ulottuvuuksia, säikeitä, lonkeroita, pehmeyksiä sekä piikkejä, kuin siippani. Jänismies on parempi käytännön ihmissuhteissa, kun ei ota ihmeemmin paineita kenenkään kanssa sosialisoimisesta. Itse puolestani vetäisen todella helposti kalterit itseni ja toisten ihmisten väliin jos alkaa niskahiuksia kihelmoidä.

18. Kumpi on siisteysintoilija?
Ei kumpikaan. Ei sitten niin yhtään. Siivoaminen ja kotitaloushommat on molempien mielestä soooooo boooooring. Mut ei me ihan elukoiden tasolle kuitenkaan olla päästetty itseämme vajoamaan. Siivotaan silloin kun alkaa sotku alkaa käydä päälle tai on vieraita tulossa. Ja kun kerran aletaan, niin silloin siivotaan todella, todella hyvin ja perusteellisesti.

19. Kumpi on itsepäisempi?
Minä. Jänismies väittää kivenkovaa, että sanakirjassa on "jääräpäisyyden" kohdalla minun kuvani havainnollistavana esimerkkinä. Pitäisiko ottaa kohteliaisuutena?

20. Kumpi vie suuremman osan sängystä?
Minä, koska nukun leveässä natoasennossa. Jossain vaiheessa yotä herään kauheaan kitinään siitä, että armaani on muka putoamassa sängystä. Suomessa kyllä sängyn vie kissat. Kiva herätä yöllä omat varpaat suussa, kun karvakaulurit vetää onnessaan elbaa 75%:lla sängystä.

21. Kumpi herää aikaisemmin?
Mies tyopäivinä, minä viikonloppuina. Suomessa oli aina toisinpäin.

22. Kummalla on suurempi perhe?
Jänismiehellä varmaankin, koska olen itse irtisanoutunut suurimmasta osasta sukuani. Jos siis ihan ydinperhettä meinataan, niin mulla on yksi sisarus tai sisaruksenpuolikas enemmän.

23. Saatko usein kukkia?
Olen kieltänyt tuomasta, sillä leikkokukat ovat pääsääntoisesti epäeettisiä ja myrkytettyjä. Ja tulee niitä katkottuja kukkia sääli, kun ne kuolee niin pian. Kukat on kauniimpia siellä missä ne kasvavat.

24. Kumpi on mustasukkaisempi?
Silloin tälloin kärventää kumpaistakin miedosti, mutta pelisäännot on selkeät: ei sikailua, eikä kieroilua tai tulee armotta kenkää, eikä ikinä saa anteeksi sen jälkeen. Minä en ole mustasukkainen siitä, jos mies viihtyy jutellen ym. sallitun rajoissa jonkun toisen naisen kanssa, - vaan vain siitä jos joku muija tulee tahallaan ja pahantahtoisesti muikuillen koittamaan onneaan reviirilleni kusemisessa ja mies ei yleensä edes tajua sitä. Jänismies on taas mustasukkainen silloin harvoin, kun puusilmälläkin näkee ettei ole mitään syytä. Eikä puolestaan näytä tuntevan mustasukkaisuuden häivääkään silloin, jos joku koittaa uutterasti uida mun liiviin.

25. Kuinka kauan kesti, ennen kuin suhteesta tuli vakava?
Pitkään kesti lämmitellessä ja varsinaisen suhteen alussa oli kaikkea vähemmän tarpeellista hässäkkää, mutta sitten kun roihahti, niin on ollut kyllä maan perusteellisen vakavaa. Jänismies on mulle Anam Cara ja kuulema myos toisinpäin.

26. Kumpi syö enemmän?
Jänismies. Joogilaihassa miehessäni on mystinen musta aukko, johon ruoka katoaa vauhdilla ja jälkiä jättämättä. Jos soisin yhtä paljon kuin Jänismies, muuttuisin muumiksi.

27. Kumpi pesee pyykit?
Minä toistaiseksi tai sitten käydään kimpassa kippaamassa koko pyykkivuori pesulan koneisiin kerralla.

28. Kumpi on parempi tietokoneiden kanssa?
Jänismies haltsaa yleisesti paremmin kaikki sähkovimpaimet, koska on kasvanut niiden jatkeena. Mutta ei minullakaan ole mitään ongelmia tietokoneiden kevytkäytön kanssa ja opin helposti lisää jos opetetaan..

29. Kuka ajaa autoa, kun olette yhdessä?
Jänismies ajaa. En pysty vieläkään motivoimaan itseäni sitten millään haluamaan ajokorttia, vaikka kuinka tyrkytettäisiin.


6 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Hauska tutustua. Yöassistentin oheistyöhön kuuluu ehdottomasti hilpeät paljastukset :)

Yaelian kirjoitti...

Tätä oli kiva lukea!

Chi kirjoitti...

Hauska meemi! :D Heh teilläkin löytyy muistoista tuollainen juomanheilautusepisodi. Minä onnistuin kanssa kaataamaan aikoinaan litran verran mustaherukkamehua ympäri miehen keittokomeroa siinä tutustumisvaiheessa. Se on hyvä tehdä kunnon ensivaikutelma! :D

Ta-Miit kirjoitti...

Juu, yöassistentilla on silloin tällöin hieman tarvetta avautua, etenkin kun mies on jo noin viidennettä kertaa sanonut että kohta lähdetään ja kello raksuttelee aamuyön tunteja :)

Kiitos Yaelian. Miehestä on kiva kirjoittaa, jopa niin kiva että tekisi mieli kirjoittaa joskus rakkaustarinamme pidemmäksikin tekstiksi.

Näin on Chi. Heti kun ottaa turhat luulot pois mieheltä, niin hyvä tulee. Itseä kyllä voi nolottaa ankarasti, mutta jos miehellä on sydän kohdallaan niin hän todennäköisesti pitää sähläämistä vain hellyttävänä :)

Anonyymi kirjoitti...

Rehellisyys ja huumorintaju on paras ominaisuutesi tuosta edellisestä päätellen.
Tosin kärsivällisyyttä vaadittaneen kumppaniltasikin.

Iisi

ColibriDreams kirjoitti...

Olipa kiva lukea tätä!

Tuon tempperamentti-säävertauksen aion ottaa käyttöön seuraavan kerran kun riidellään. Meillä minä olen se salama ja sateenkaari ja poikaystävä on pirullinen vähintään kolme päivää kestävä jäätihku, joka vielä väittää, ettei muka yhtään tihkuta. Ehkä vertauskuva auttaisi mykkäkoulun lopettamiseen (tuskin, mutta onneksi riidat muutenkin ovat harvinaisia).