maanantaina, lokakuuta 17, 2016

Konmarittaa blogiaan

Niin että jos edes kerran vuodessa saisi aikaiseksi yhden blogitekstin? Ja samalla vähän konmarittaisi vanhaa armasta, nuhjaantunutta blogiaan. Siivoaisi linkit, freesaisi värejä, oikoisi vinksin vonksin vanuneet kuvat ja ryhdistäisi sotkuista html-koodia. Kun täällä käy vielä silloin tällöin kyläilijöitäkin.

Vilkaisin blogini historiaa ja laitoin merkille, että ensimmäisen tekstin olen kirjoittanut Raapimapölkkyyn 25.8.2005. Silloin kuvana oli aidan päällä lumisessa maisemassa kävelevä kissa. Alkoi tehdä kummasti mieli puhallella hämähäkinseittejä ja pölykerroksia tekstien päältä :)

Raapimapölkyn ulkonäkö on pysynyt muuttumattomana melkein kymmenen vuotta. Vuorilta lumivyöryn lailla ryntäävä lumileopardi on ollut minulle kauan mieluisa mielenmaisema, mutta ei omani. Minulla oli runsaasti aikaa ja energiaa paneutua blogin ulkonäkösäätöihin viimeksi silloin, kun muutin Jänismiehen kanssa jenkkilään 2007. Silloin olikin yllin kyllin aikaa paneutua ihan mihin vaan: valokuvaamiseen, musiikin kuunteluun, antikvariaattien koluamiseen, joogaamiseen, luonnon tutkimiseen ja asioiden pohdiskeluun kirjoittamalla. Nykyään energiaa tuntuisi olevan vähemmän ja aika rientää kirotun paljon nopeammin. Olen myös vanhemmiten hidastunut ja höllännyt elämän kaasujalkaa. Paitsi, että parhaillan on eräs vanha unelma toteuttamisen alla ja mukavuusalueelle laiskistuneet aivoni pörräävät uusista haasteista virkistyneenä ylikierroksilla.

Teki mieli uudistaa sivuja, joten etsin ottamani kuvan grenoblelaisesta jääkimpaleesta, jonka päälle pistin mustan kissan siluetin istumaan. Ripottelin turkille hiukan tähtipölyä ja kissansilmäsumun värihäivähdyksiä. Tuiskuttelin maisemaan lumisadetta ja lisäsin netistä löytyneet raamit, joita oli lupa uudelleenkäyttää ja muokata. Sain kuvassa säilymään Raapimapölkyn seikkailunraikkaan tunnelman, toivottavasti sama säilyy teksteissänikin, jos vielä saan niitä aikaiseksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä vielä luovuta.Käytä lahjojasi seuraajiesi piristämise
en uusien aiheitten parissa.Kokemus tuo lisää syvyyttä aiheisiin eikä kokemuksen tarvitse nostaa julkaisu kynnystä.Kaksikymmentäviisi vuotta taidettasi seuranneena kannustan jatkamaan.Lukijat tarvitsevat älykkään ja kokeneen ihmisen näkemyksiä.

TA-MIIT kirjoitti...

Kiitos :) Kokemuksia on paljon, älystä en aina ole ihan sataprosenttisen varma (heh), mutta kirjoittamista rakastan.

Anonyymi kirjoitti...

onko täällä AV:ä koskaan käynyt.Mietin että uskaltaisiko sinne linkata tästä jos eivät ole tänne vielä koskaan eksyneet....?
enpä tiedä,AV:t osaavat kyllä olla todella ilkeitä jos eivät tykkää,heidän hampaisiin ei ole mukavaa joutua.Ehkä on vaan hyvä jos eivät tiedä.Vai?

Plaza de Mustis kirjoitti...

No on tätä jo odotettukin! mukavaa joulun odotusta, multa puuttuu tuo pölkky mutta näköjään uusi sänky käy ihan hyvin;)

TA-MIIT kirjoitti...

En ole ihan varma, mitä tuolla av:lla tarkoitetaan? Aihe vapaa? Onko kyseessä joku tiukkapipoinen mammamafia vai :) Ilkeitä kommentoijia on joskus vilahtanut täälläkin, mutta äkkiäkös heidät deletellä pyyhkii.

Meinaatko Mustis, että kissat tekevät silppua sängystäsi :)? Meidänkin nuorempi karvavintiö kävi riipimässä irti palan tapettia seinästä, kun emme olleet viimeistelleet sitä tarpeeksi huolellisesti oven karmin kohdalta :D

Anonyymi kirjoitti...

vauva.fi aihe vapaa AV mammoja juurikin tarkoitin.Se vaan että koska siellä palstaillaan anonyymisti,ja sitten joku mammalainen käy täällä eikä sitten pidäkkään tästä,ja kirjoittaa vauva palstalla negatiivisen palautteen.niin siitä saattaa syntyä melko kriittinen ketju missä asiaa saatetaan puida melko röyhkeästikkin,taidankin antaa sinun päättää tästä linkittämisestä vauvapalstalaisille.
Tässä muuten erään blokistin kirjoittama juttu AV mammoista:
http://lindalemonade.blogspot.fi/2016/11/vauvafi-foorumi.html