tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Ostakaa ilmanpuhdistin!

Ostakaa hyvä ilmanpuhdistin! Ostakaa ihmeessä, äläkääkä kauhistelko sen hintaa, varsinkin jos asutte kaupingissa. Keuhkonne ovat sen arvoiset.

Hankimme talouteemme yli vuosi sitten ilmanpuhdistimen. Puolessa vuodessa se oli vetänyt kaksi suodatinta tervaisen mustaksi ja käyttökelvottomaksi, puhumattakaan kaikista kissankarvoista ja pölykuorrutuksesta jotka se imuroi sisäänsä. Aika örkkiä!

Tästä viisastuneena ostimme pestävän kestosuodattimen. Kuvassa on pesualtaassa se, mitä ilmanpuhdistimesta irtosi muutaman talvikuukauden käytön jälkeen pienellä huuhtaisulla! Eivätkä siinä ole vielä mukana kevään mukanaan tuomat katu- ja siitepölyt. Veden päällä kellui harmaanruskea matto, nähdäkseni jonkinlaista mikropölyä tai muuta kevyttä ilmassa leijaavaa putua. Kaipa se sisälsi autoliikenteen päästöjä, polttolaitosten tuhkaa, pölypunkkeja ja muita kivoja saasteita. Yäk.

Pahaa tekee, kun ajattelee millaista ilmaa sitä hengittääkään kaupungissa. Hnnngh. Tahdon jonnekin, jossa on vielä raitista ilmaa.

4 kommenttia:

Miss Foxy kirjoitti...

suunnitelmissa on.

*ottaa taas yhdet henkoset piipusta*

tiikeritoveri kirjoitti...

Ennustus: Muutaman vuuen sissää sie piätättii jo ruveta palluumuuttajaks, näkkööhä sen että mieles vettää mualle... Ittään, missä se on vielä ruisleipä rukkiista ja ilmaki puhtaampoo! No jonnii aikaa iha innossas hötkyilet ja juoksentelet ku nuor orava pitki mehtiä, mut sitte sie saat tarpeeksees ku tajjuut ettei sielä ennää kierräkkää kirjastoauto ku viimisettii mummot ja papparat raijattii kyliltä vanhustentalloon eikä sinne ennää jiäny jälelle ku muutama työtön juoppo peräkammarin poika jotka oo ikänänsä vappaaehtosesti mittää kirjoloita lukena. Totteet että ennen oli ennen ja nyt on vielä huonommin, ei maha mittää. Jotenka pois sie sieltä kuitennii tuut, tai lähet vielä etemmäs... ;-)

Vakavasti: Kieltämättä hätkähdyttävää, että Suomessakin - ainakin siellä teillä päin - ilma on noin likaista. En oikein uskalla ajatellakaan, millaiselta sitten näyttäisi sama suodatin täällä suurkaupungissa käytettynä... Oih, tosiaan. Apua. Pistänkö nyt vaan pään pensaaseen ja ignoroin, vai pitäisiköhän tässä OIKEASTI tuollainenkin hankkia...?!

Miss Foxy kirjoitti...

tänäänkin pääkaupunkiseudulla ilmanlaatu HUONO, ihan virallisesti.

ja sen kyllä tuntee, jos laittaisi valkoisen hengityssuojan suun ja nenän eteen niin kuinka musta se olisi ns. ulkoilulenkin jälkeen?

että mä vihaan huonoa ilmaa! mutta kumman harvaa se näyttää vaivaavan. urheasti ihmiset tekee juoksulenkkiä Manskulla, sinne vaan haukkaamaan raitista ilmaa!

Ta-Miit kirjoitti...

En taija (puistatus).

Höpönassuni kyllä ehdotti yhtä toista, erittäin varteenotettavaa vaihtoehtoa valmistumistuskia potiessaan: lähdetään sittenkin lampaankasvattajaksi Norjaan.

Siellä olisi raitista ilmaa vuorten rinteillä ja ehkäpä voisin ottaa sinne äidiltä ruisleivän juurta ja käydä leipomaan. Ja rakentaa liiteriin tatamin, jossa voisimme käydä paiskomassa toisiamme norjalaispipon alkaessa kiristää.

Kyl MÄÄ vaan lähtisin.

Nassu vois sitten opettaa vaikka lampaille suhteellisuusteoriaa.

Kotipitäjään ei paluu nappaa, sinne ei ole ikävä. Siellä ei ole minulle, eikä paljon kenellekään muullekaan mitään. Totesi tuossa eräs lapsuudentuttu, että kun siellä (kotikylällämme siis) ei ole edes ihmeemmin kaunista luontoa, jotain lepikonturakkoa vain. Taisi olla osittain oikeassa...