keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Raapimapölkky jää kesälomalle

Taas on vuosi vierähtänyt ja loman aika koittanut. Ensi yönä jätämme Ithacan ja suuntaamme pitkille teille.

Lomakohteena tällä kertaa mm. kummat vulkaaniset ilmiöt sekä eläimet ja maisemat, jollaisia ei vielä ole tullut tämän kulkukissan eteen aikaisemmin. Tiedossa patikkaa ja tarpomista. Öitä teltassa tähtikirkkaan taivaan alla. Käärmeiden, hämähäkkien, karhujen, puhveleiden ja hirvien huomioon ottamista. Wilderness.

Tällä kertaa joudun pakkaamaan pöntön pippurisumutetta matkaan ja ottamaan selvää kahden karhulajikkeen luonteenpiirteistä, elekielestä ja hyökkäys- sekä puolustautumistavoista. Siis siellä minne menemme, on lottovoiton tasoa joutua karhun pahoinpitelemäksi tai lounaslistalle, mutta yhtä kaikki joskus sellaistakin sattuu. Siispä etukäteen suositellaan jonkinlaista henkistä varustautumista ja etenkin tuota Bear Sprayta suositellaan matkaan otettavaksi, kun ei sitä koskaan etukäteen tiedä. Ensimmäistä kertaa joudun kiinnittämään huomiota myös retkimuonan mahdollisimman vähäiseen tuoksuvuuteen. Kalaa ei kannata reissulle raijata, eikä mitään mikä tuoksahtaa kilometrien päähän mesikämmenien supertarkkaan nenään.

Samalla tulee myös muutettua. Taakse jää sata vuotta vanhaksi paljastunut romanttinen talo ja palattuamme meitä odottaa vintillinen yksiö. Viihtyisä ja uudenaikainen ja todennäköisesti romantiikkaa lämpimämpi talviaikaan. Myös vähemmän hämähäkkinen ja kauhukellariton.

Hmm, näitä edellisen kämpän hämähäkkejähän tulee jo melkein ikävä. Ne ovat käyneet niin tutuiksi, että kahdella on jo nimetkin: Sängyn päällä päivystävä, sekä vähä kerrassaan alemmas verkkoineen laskeutuva Lukkis ja keittiön pöydän alla saalistava Spidey. Toivottavasti uudet asukkaat eivät anna niille kyytiä.

Aion kirjoittaa ajomatkalla ahkerasti ja reissukertomuksia on luvassa sitten, kunhan palaan, eli elokuun puolenvälin jälkeen. Netin saaminen uuteen asuntoon siirtynee syyskuun alkuun, mutta onhan tuossa kivenheiton päässä kirjasto jossa naputella.

Joten ihanaa kesää kaikille ja pitäkää peukkuja, etten joudu ottamaan erää karhunpainia tai tallaa kalkkaron päälle.

7 kommenttia:

shaoli kirjoitti...

Hauskaa lomaa!

Zepander kirjoitti...

Viettäkää hyvä loma, tulkaa ehjinä takas ja valmistautukaa iloitsemaan uudesta asunnosta!

Mörkönen kirjoitti...

Hauskaa, mutta turvallista :) lomaa!

Maria kirjoitti...

Ihanaa lomaa tielle! Pysykää turvassa! =)

tiikeritoveri kirjoitti...

"Turvallista matkaa" ei tosiaan ole mikään turha toivotus. Tämän päivän shokkiuutinen Ranskassa: puolalainen turistibussi syöksyi rotkoon meillekin vuosi sitten tutuiksi tulleissa vuoristomaisemissa. 26 kuoli ja toinen mokoma loukkaantui. Järkyttävää. Ilmeisesti jarruvika, joskin myös ylinopeutta ajettu. :-(

Mutta nauttikaa te nyt siellä täysillä lomasta ja luonnosta, uusista maisemista ja tuttavuuksista (olivatpa viimeiset sitten paikallista eläin- tahi ihmiskuntaa)! :-)

Maria kirjoitti...

Joko ootte palannu sieltä karhujen keskeltä? Kirjota jotain, että tiedetään että ootte hengissä..! :D Toivottavasti ei ollut tarvetta pippurisuihkeelle.

chi kirjoitti...

Haa, sait itsellesi ROckin' Girl B logger-tittelin, käypä hakemassa blogistani tämä viimeisin hullutus.