perjantaina, syyskuuta 28, 2007

Kissantappaja

Kärköläläinen viisikymppinen mies ampui naapurinsa kissan pienoiskiväärillä, koska kissa oli raapaissut häntä ja miestä omien sanojensa mukaan harmitti raapaisusta mahdollisesti koituva tulehdus. Lahden käräjäoikeus langetti miehelle sakkoa 30 euroa, koska syytetyn miehen mukaan kissan henki ei ollut enemmän arvoinen. Omistaja itse oli toki vaatinut kissansa hengestä 400 euroa, mutta eihän eläin VOI olla niin arvokas.

Sakkojakaan mies ei saanut teostaan kuin 350 euroa ja sekin "haitanteosta". Ei järjettömästä taposta.

No jospas minä menisin ja ampuisin tuon samaisen kusipäisen ukon ja sanoisin oikeudessa, että minun mielestäni hänen henkensä ei ollut edes punaisen puupennin veroinen ja minua harmitti vietävästi se, että hän oli tappanut tuon kissan. Maksaisinko minä sen jälkeen sakkoa puolikkaan punaisen puupennin ja asia olisi sillä käsitelty?

3 kommenttia:

Zepander kirjoitti...

Näinhän se menee. Kaikki kusipäät saa riehua aika pitkään jos niillä on kaksi jalkaa ja peukalo kämmenen sivussa.

Ta-Miit kirjoitti...

Peukalo jalkojen välissä pikemminkin... murinaa.

Polga kirjoitti...

Niin, kissan(kin) henki on kalliimpi. Mutta kai tiedätte, että (ihmisen) taposta saa suuremman tuomion kuin miljoonien juurojen kavalluksista ja vahingon tuottamisesta piensijoittajille tms. Talousrikolliselle lisäksi tarjotaan opiskelua, hyvä yksiö, netti ja kännykkä käyttöön! Ja jos murhaa ihan luvan kanssa (sotii) saa henkiin jäädessään vielä renikoita! Ruokaa varkastanut ei pysty maksamaan sakkojaan, joten kun niitä kertyy tarpeeksi, hän lusii n. 3 kk. Että näin toimii Nakkivaras kiinni -Suomi =E