torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Theophile-Alexander Steinlen: Kissa ja lankakerä


Tauko matkapäiväkirjoituksissa. Tämä kuva on sitten K-Musta. Muuten voi seurata ei-toivottua copycattingia, astetta vaarallisempaa kuin meditatiivisen Toikkasen tapauksessa. Paitsi että en tiedä neulooko Zepa ja onko täten aihetta huoleen :)

Saisikohan tätä jostain julistekoossa. Steinlenin kynänjälki on kyllä todella hienoa ja ilmeikästä, eikä tämä suhmuinen kuva tee sille laisinkaan oikeutta. Olen nähnyt kyseisen herran teoksia livenä joskus ammoin Turussa ja Kissojen Apoteoosi oli ehdoton suosikkini.


5 kommenttia:

Polgara kirjoitti...

SF Saidin kirjoissa Varjak Käpälä ja Varjak Käpälä, lainsuojaton on upea kuvitus, ne on kuvittanut Dave MacKean. En just löytänyt mitään, mutta jos näet kirjat, tsekkaa ihmeessä...

Zepander kirjoitti...

"K-Musta" oli ekaks arvoituksellinen ilmaisu, mutta aukenihan se sitten :) Silloin harvoin kun Musta oikein innostuu leikkimään, voi nähdä että se on TOSI nopee likka. Tassut menee kuin salaman ohjaamina ja koko katti pomppii tosi söppelisti :-)

Ei Zepa neulo. Se olis vähän uhkarohkeaa kahden kissan taloudessa. Muutenkin joutuu aina miettii, mitä voi tehdä ja mitä ei...

Villasukka kirjoitti...

Jos tuota julisteena löydät - kerro! Tahtoo heti.

Zepalle: kyllä neulominen ja kissat sopivat ihan hyvin yhteen!

Polga kirjoitti...

Tässä on linkki McKeanille, mutt en ehtinyt katsella tarkemmin.....
http://www.mckean-art.co.uk/

Ta-Miit kirjoitti...

Kiitti Polga. Varjak Käpälä on tullut luettua ja kirjan idea tuntui eräiltä osin sydäntä kylmäävän tutulta erääseen kissoihin liittyvään kirjoitusprojektiini verrattuna. Onneksi sentään painotus oli eri.

McKeanilla on jännän vinksahtanut ja virtaava tyyli. Gaimanin Wolves in the Walls on näköjään myöskin hänen kuvittamansa.